Zadarhoror U KAFIĆU

Monstrum zadržan u pritvoru: ovo je divljak koji je brutalno pretukao 18-godišnjakinju, slomio joj kosti lica, izbio zube i bešćutno tukao dok je ležala na podu

Piše I. Nevešćanin, B. Sviličić
Daruvarac

Slomljene kosti lica, slomljen nos, tri napuknuta zuba, 20 šavova na licu, šivane usne, modrice na oba oka...

U Zadru je poznato da Darko Kovačević, zvani Daruvarac, ima tešku ruku. Nabildan, mišićav, ljubitelj brzih motora i automobila, s divljim pogledom u očima, 31-godišnji Kovačević je stari znanac policije, odvjetništva i sudova. Zbog prekršajnih i kaznenih djela s elementima nasilja dosad je više puta prijavljivan i suđen na zadarskom sudu.

U srijedu 13. lipnja, oko 22 sata, Daruvarac je teško premlatio svoju bivšu djevojku ispred očiju nekoliko gostiju i osoblja kafića "Chill out" na zadarskoj Meladi. Divljačko iživljavanje nad 18-godišnjakinjom započeo je među stolovima, a nastavio u toaletu. Tukao ju je šakama i nogama, najviše po glavi i licu, gazio je po cijelom tijelu.

U utorak je u medijima objavljena videosnimka s nadzorne kamere iz kafića na kojoj se vidi sva bestijalnost s kojom je Daruvarac mlatio nemoćnu djevojku. Najstrašniji je bio njegov udarac punom snagom nogom u glavu, nakon što je izudarana 18-godišnjakinja već bila pala na pod. Kao da je napucavao nogometnu loptu...

Svjedoci brutalnog premlaćivanja 18-godišnjakinje kojoj su liječnici morali 'krpati' lice: To se nije moglo gledati. On je toj djevojci valjda pola sata udarao glavom o umivaonik

– Djevojku su svu krvavu izveli iz lokala. Stravično je izgledala. Lice i glava su joj bili krvavi, sva odjeća na njoj bila je puna krvi. Lice joj se nije moglo prepoznati. Dok je sjedila, vlasnica ili neko iz lokala je razgovarao s njom. Izgledalo je kao da je tjeraju, da je u takvom stanju tu ne žele. Poludjela sam kad sam to vidjela – kazala nam je jedna od svjedokinja događaja koji je potresao Zadar.

Djevojka je u teškom stanju hitno prevezena u zadarsku Opću bolnicu, gdje je medicinski zbrinuta i nakon nekoliko dana otpuštena na kućnu njegu.

Iako su u pitanju bile teške ozljede, policija u svom redovitom dnevnom biltenu nije navela da je 18-godišnjakinja bila premlaćena.

– Javnost nismo izvijestili o događaju jer smo željeli zaštititi žrtvu, odnosno oštećenicu, koja je mlađa punoljetnica. No nakon nekoliko dana na društvenim mrežama su se pojavile fotografije oštećenice koje su završile u medijima – objasnio nam je glasnogovornik zadarske policije Elis Žodan.

Darko Kovačević je priveden Dijani Grancarić, istražnoj sutkinji Županijskog suda u Zadru, uz kaznenu prijavu za nanošenje teških tjelesnih ozljeda i prijetnju koju je izrekao obitelji djevojke. Sutkinja mu je odredila jednomjesečni pritvor zbog mogućnosti ponavljanja kaznenog djela.

Nakon Kovačevića, trebaju se ispitati svi svjedoci, ali i sama oštećenica koja je policiji dala izjavu tek dan nakon događaja.
 

#ZADAR#DARKO KOVAčEVIć DARUVARAC#PREMLATIO DJEVOJKU