Zadarrajski ugođaj

Maštate li o bijelom pijesku i tirkiznom moru, ne morate na Karibe! Jedna od najljepših plaža na Jadranu nalazi se stotinjak kilometara od Splita, provjerite zašto ju svi hvale

Piše PSD
dugi_otok17-260609 (1)

Maštate li o kupanju na bajkovitom bijelom pijesku, ne morate 'potegnuti' do Kariba - takva vas ljepotica čeka stotinjak kilometara od Splita. Udaljenost koju spominjemo je zračna, a cestovna je, nažalost, dvostruko veća, a dio puta ćete morati prevaliti trajektom. No, trud se itekako isplati jer riječ je o jednoj od najljepših plaža na Jadranu.

/div>

Predivna plaža Sakarun (Saharun) jedna je od najpoznatijih u Zadarskoj županiji i smještena je na sjeverozapadnoj obali Dugog otoka.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A perfect Sunday ☀️#saharun #saharunbeach #božava #croatia

A post shared by Federica Cielo (@fedesky92) on

Svoju reputaciju, ali i ime stekla je bijelinom pijeska i čistoćom mora, a okružena je borovom šumom koja ljeti pruža hladovinu. Duga je oko 800 metara, a na 250 metara od obale dubina je 3,5 metara pa je prostor za kupanje iznimno velik i plitak te pogodan čak i za malu djecu.

Britanski The Telegraph objavio je prije par godina veliku reportažu o ovoj plaži  istaknuvši ju kao idealnu za obiteljsko kupanje, a posebno su je se dojmile boje: more intenzivne tirkizne boje, tamnozelena borova šuma, svjetlucavi šljunak...

Do plaže se može doći automobilom, a uređeno je i parkiralište. 

#KUPANJE#SAHARUN#DUGI OTOK#SD LITO#SAKARUN#IDEJA ZA KUPANJE#GDJE NA KUPANJE#GDJE NA PLAžU#PJEščANA PLAžA