Zadardirektor tankersKe plovidbe prijavio najviša primanja u zadru

Ivi Mustaću plaća 200 tisuća kuna mjesečno

Piše Joomla\CMS\User\User
13. ožujak 2008. - 09:49
rgx time: 5.1975250244141E-5

Ivo Mustać ima čemu nazdraviti
Porezna uprava u Zadru tek je počela s obradom poreznih prijava za prošlu godinu, a već je poznato ime vlasnika najveće plaće u gradu. Prema prvim podacima, najveći prijavljeni dohodak od nesamostalnog rada u prošloj godini iznosi ukupno 2,4 milijuna kuna, što znači da je Zadranin s najvećim primanjima lani imao mjesečnu plaću od oko 200 tisuća kuna.

Kako neslužbeno doznajemo, budući da je Porezna uprava po Zakonu o zaštiti osobnih podataka dužna strogo štititi identitet vlasnika te porezne prijave, pa čak i djelatnost u kojoj je plaća zarađena, riječ je o prvom čovjeku našega najjačeg brodara, predsjedniku Uprave “Tankerske plovidbe” Ivi Mustaću.

 - Visinu moje plaće određuje Nadzorni odbor “Tankerske”, tu je sve čisto i u skladu za zakonom - rekao nam je jučer Mustać.

Uz managerski ugovor, on je poreznicima prijavio godišnju nagradu, dividendu i ostala primanja. Inače, u 2006. godini Mustać je dobio godišnju nagradu od pola milijuna kuna. Za predsjednikom Uprave po prijavljenom dohotku ne zaostaje puno ni tehnički direktor “Tankerske” Lenko Milin, čija su godišnja primanja iz porezne prijave, kako doznajemo, blizu Mustaćevih.

Osim čelnih ljudi “Tankerske” zadnjih nekoliko godina najveće plaće u Zadru prijavljivali su isključivo predsjednici i članovi uprava banaka u stranom vlasništvu. Ime “rekordera” koji je u 2004. godini prijavio godišnju plaću od čak 4,5 milijuna kuna, odnosno 377 tisuća mjesečno, i do danas je ostalo tajno.

Ana Vučetić /EPEHA 

 

#IVOMUSTAć#TANKERSKAPLOVIDBA#PLAćE