Dalmacija Zadar

Zadar: manje izmjene u plovidbenog redu na blagdan Vele Gospe

Za Iž i Ravu na jednoj, te Rivanj, Sestrunj, Božavu i Zverinac na drugoj liniji za koje koncesije ima dubrovački "G&V line", do daljnjega će prometovati katamaran "Broč". Oba, naime, broda dubrovačke tvrtke - "Paula" koja redovito drži te linije te rezervna "Melita", su u kvaru pa je vlasnik od NLP iz Splita, unajmio "Broč", brzi katamaran, nešto manjeg kapaciteta.

U petak je "Broč" isplovio u vrijeme predviđeno plovidbenim redom, a izmjena nema ni u subotu, na blagdan Vele Gospe.

Do manjih je izmjena, međutim, došlo u plovidbi "Jadrolinijinim" brodom "Lara" koja se u subotu poslijepodne neće vraćati s Rave i Iža u Zadar. Povratak je predviđen za nedjelju u ranim jutarnjim satima kako bi u 8,10 brod mogao na redovnu nedjeljnu liniju za te otoke.

U poslijepodnevnim satima, međutim, neće u 18 sati pristati u Mali Iž, ali će u tamošnju luku Komoševa, stati trajekt koji će iz Bršanja isploviti u 18 umjesto u 15 sati. Do tih izmjena je došlo na zahtjev Maloižana koji štuju Velu Gospu i feštaju na njen blagdan.

Dodatna brzobrodska linija uvest će se u subotu za Silbu gdje je u proteklih nekoliko vikenda bilo problema oko ukrcaja svih putnika. Koncesionar "Miatours" će uz redovitu liniju koja iz Zadra u 14 sati ide za Premudu, Silbu i Olib, katamaran "Princ Zadra" poslati i samo na Silbu, s polaskom iz Zadra u 10 te povratkom sa Silbe u 11 sati.


D. Mezić/EPEHA
Naslovnica Zadar