Dalmacija Zadar

Dogodi se

Iz Fun parka Biograd opisali neplanirani zastoj sprave Skyflyer: Ispričavamo se na neugodnosti, nije bilo nikakve drame niti ugroze sigurnosti gostiju

Dogodi se

Vezano uz jučerašnju neugodnu situaciju uslijed čega se sprava Skyflyer zaustavila iz Fun parka Biograd poslali su priopćenje medijima u kojem su se očitovali o neplaniranom zastoju u radu.

Direktor parka Stipe Tabak ispričava se na svim neugodnostima za posjetitelje napominjući kako je osoblje parka odradilo sve prema protokolu zabavnih parkova. 

- Zaustavljanje pojedinih sprava nije samo slučaj u našem parku. I u ostalim svjetski poznatim zabavnim parkovima takve se stvari često događaju. Primjerice, u Gardalandu na tjednoj bazi ima preko 30 sličnih intervencija. A da ne pričamo koliko smo puta doživjeli da na skijalištima ostanemo na žičari čekati vatrogasce na -10 C. Unatoč tome, u 3 godine djelovanja, ovo nam je tek druga nezgoda i vatrogasna intervencija takve vrste kojoj smo pristupuli na isti način kao i kod nezgode koja se dogodila tek nekoliko dana nakon otvaranja parka 2017., a koja je također završila uspješno. 

Uslijed raznoraznih nepredvidivih situacija pojedine atrakcije mogu stati, no čak i ako se dogodi kvar sprave, one su dodatno osigurane time da pri bilo kakvom nepravilnom radu staju. Svi posjetitelji koji su slučajno zapeli prema svim su protokolima skinuti s atrakcije bez ikakvih stresnih situacija. Malo se čekalo jer vatrogasci nisu imali dovoljno dugačke ljestve i ovim putem im se zahvaljujemo na pomoći. Sve atrakcije u parku su proizvedene u skladu s najvišim europskim i svjetskim standardima sigurnosti u zabavnoj industriji te udovoljavaju najvišoj sigurnosnoj normi EN 13814, što podrazumijeva najviši stupanj sigurnosti za korisnike. Svaka od atrakcija, sukladno konstrukcijskoj izvedbi, sadrži evakuacijski protokol u slučaju mehaničkog kvara. Radi specifičnosti izrade atrakcije na kojoj se desio zastoj evakuaciji se mora pristupiti na način da se korisnike treba na najsigurniji način spustiti sa svojih sjedala, a što je u ovom slučaju profesionalno i maksimalno sigurno odradilo osoblje JVP Biograd na Moru. 

Sve atrakcije u parku se prema protokolu proizvođača servisiraju i održavaju na dnevnoj bazi te je zajamčena maksimalna sigurnost u svakom trenutku. Nažalost, ovdje se radi o mehaničkom kvaru na koji nismo mogli utjecati, ali sigurnost korisnika nije bila ugrožena ni u jednom trenutku, poručuju iz Fun parka Biograd.

Naslovnica Zadar