Dalmacija Zadar

nasilje u učionici

Incident u zadarskoj osnovnoj školi: problematični učenik napao i ozlijedio prvašića!

nasilje u učionici

Prije nekoliko dana u zadarskoj Osnovnoj školi "Bartul Kašić" dogodio se incident u kojemu je ozlijeđen učenik prvog razreda i to nakon što ga je napao dvije godine stariji razredni kolega koji ponavlja razred, od ranije poznat po problematičnom ponašanju.

Kakve su ozljede prvašića i kako je do incidenta uopće došlo, nemoguće je saznati jer se sve službene institucije uključene u ovaj slučaj pozivaju na zaštitu djece.

Prema onome što su priopćili iz Ministarstva obrazovanja, zadarska škola im je dostavila informaciju o nasilnom ponašanju, a ravnateljica je o incidentu obavijestila sve nadležne institucije, uključujući Ministarstvo, policiju i nadležni Centar za socijalnu skrb.

"Trenutno je u postupku izricanje pedagoške mjere ukora, potvrdili su iz Ministarstva znanosti i obrazovanja, dodajući kako se radi o učeniku koji živi u nepovoljnim socioekonomskim prilikama i kako je u postupku utvrđivanje primjerenog oblika školovanja.

U zadarskoj policiji rekli su nam kako je obrada događaja u tijeku i kako provjeravaju sve navode, a u školi su također potvrdili da se incident dogodio i da su poduzeli sve po Protokolu o postupanju u slučaju nasilja među djecom i mladima koji traži hitno poduzimanje svih mjera da se zaustavi i prekine aktualno nasilno postupanje prema djetetu.
 

Naslovnica Zadar