Dalmacija Zadar

potresne fotografije

Dvojica lovaca čovjeku pobila domaće svinje misleći da su veprovi; Usmrtili skotnu ženku i mladog rasplodnog mužjaka, jednu životinju teško, a šest lakše ozlijedili

potresne fotografije

Jučer oko 12.20 sati u Smilčiću, na predjelu Gaj, dvije muške osobe su pucale na domaće životinje u vlasništvu 50-godišnjaka, kojom prilikom su usmrtile dvije svinje te više ranili.

Prema dosadašnjim saznanjima, utvrđeno je kako su muškarci u dobi od 61 i 62 godine s područja Benkovca vraćajući se iz lova, uz prometnicu uočili više crnih slavonskih svinja, za koje su mislili da se radi o divljim životinjama, te su iz lovačkog oružja pucali po njima.

Tom prilikom su usmrtili dvije domaće životinje, skotnu ženku i rasplodnog mužjaka. Jednu su teže ranili, dok su šest svinja lakše ozlijedili. Vlasniku je pričinjena i materijalna šteta u iznosu od deset tisuća kuna.

Na mjestu događaja su policijski službenici izvršili očevid, dok je ozlijeđenim životinjama dežurni veterinar pružio pomoć. U tijeku je kriminalističko istraživanja kako bi se rasvijetlile okolnosti ovog događaja.

Naslovnica Zadar