Dalmacija Zadar

JAVIO SE IVE

Roditelji umrle djevojčice iz Čitluka konačno pronašli čovjeka koji im je u Zadru pomogao u najtežim trenucima: U njihovoj boli nisam očekivao ništa više...

JAVIO SE IVE

Valentina Radišić, majka djevojčice iz Čitluka u Bosni i Hercegovini, koja je 13. siječnja preminula u Općoj bolnici Zadar zbog zdravstvenih problema uzrokovanih vodenim kozicama, obratila se u utorak Radio Zadru sa zamolbom za pomoć.

Bolnica otkrila detalje o slučaju djevojčice zaražene vodenim kozicama koja je preminula u Zadru i pojasnila zašto unatoč svim naporima nije mogla biti spašena

Njezina je želja bila naći gospodina koji im je dan poslije tragičnog gubitka 9-godišnje kćeri bio od pomoći i pružao podršku.

Potraga je trajala cijelog dana i večeras je uspješno završena. Javio se Ive Buterin, čovjek velikog srca, koji živi na relaciji Zagreb-Novalja.

Obitelj djevojčice iz Čitluka preminule u zadarskoj bolnici traži čovjeka koji im je pomogao u najtežim trenucima: U svom šoku i jadu nismo ga upitali ni za ime...

On je bio taj koji je posve slučajno vidio obitelj iz Hercegovine kako luta zadarskim ulicama i traže nadležne institucije.

- Vidio sam kuvertu na kojoj piše Široka ulica i Narodni trg, pogledao sam u lice i vidio sam da nešto nije u redu - ispričao je šjor Ive večeras za Radio Zadar.

U cijeloj toj tuzi i strci kaže da im na pamet nije bilo razmijeniti adrese.

- Ja sam puno razmišljao o njima, smatrao sam da sam učinio sve što sam mogao. Ja sam im nudio i više ali oni su bili zahvalni, a u njihovoj boli nisam očekivao ništa više - kazao je večeras Buterin.

Čim je čuo da ga traže, javio se Radio Zadru i ostavio svoje konatkte. Dvadeset minuta poslije javio mu se otac preminule djevojčice iz Hercegovine. Dojmove su podijelili u eteru.

- Hvala Vam puno. Upravo smo razgovarali s gospodinom Ivom. Ne možete niti zamisliti koliko ste nam pomogli. Plačemo i dragom Bogu zahvaljujemo. To je naš anđeo, sve najbolje je u tom čovjeku – poručili su i najavili skori novi susret.

Podsjetimo, tragični događaj odigrao se u nedjelju 13. siječnja u zadarskoj bolnici. Istog dana djevojčica je iz Mostara sanitetskim prijevozom krenula u Zagreb, ali joj se stanje naglo pogoršalo tijekom vožnje između Splita i Zadra te je pala u arest (prestala su joj raditi srce i pluća). Prevezena je u najbližu bolnicu, ali unatoč naporima zadarskih liječnika, djevojčica je preminula nešto prije 19 sati. Cijeli slučaj imao je velikog odjeka hrvatskim i bosansko-hercegovačkim medijima.

Apel Radio Zadru

- Već 10 dana pokušavamo ući u trag osobe (Vašeg sugrađanina) koji nam je jako puno pomogao tog ponedjeljka 14.01. Svim ljudima koje smo susreli u Vašem gradu, od bolnice, matičnog ureda, sanitarne inspekcije, MUP-a, hotela preko puta bolnice gdje smo bili smješteni, iskreno i od srca se zahvaljujemo, ali ovaj Gospodin je taj dan s nama proveo 2,5 sata i bio nam podrška, a mi u svom šoku i jadu nismo upitali ni za ime. Molim Vas, ako možete, Vi putem Vašeg radija pokušajte doći do te osobe, bili bi Vam doživotno zahvalni – napisla je Valentina Radišić.

Prema njezinom opisu, gospodin je prosječne visine oko 180 cm, srednje građe, vitalan, u svakodnevnim šetnjama Starog grada u Zadru. Zna da ima suprugu i dvoje djece koji žive u Zagrebu, te da pola godine boravi u Novalji, gdje ima ima kuću.

- S nama je bio u prostorijama Sanitarne inspekcije na lokaciji Narodni trg i u MUP-u (na drugom kraju grada). Budući ne mogu biti stalno na Vašim frekvencijama, molim Vas za svaku informaciju da mi pošaljete poruku.. Od srca se zahvaljujem na svakom pokušaju – napisala je majka preminule djevojčice u apelu Radio Zadru.

 

Naslovnica Zadar