Dalmacija Zadar

ranjen kod kuće

Dječak pogođen iz zračne puške operiran u Zadru: 'Zadobio je teške ozljede, ali izvan je životne opasnosti'; Kako su djeca došla do oružja i kako je igra dvojice braće završila krvavo?

ranjen kod kuće

– Dijete je stabilno i izvan životne opasnosti. Zadobilo je teške ozljede trbušne šupljine. Nakon što je primljen u poslijepodnevnim satima, dječak je operiran i sada je na odjelu kirurgije. Nadamo se potpunom oporavku – kazao nam je dr. Edi Karuc, zamjenik ravnatelja Opće bolnice u Zadru, gdje je Hitna pomoć u utorak dovezla 7-godišnjaka iz Benkovca s teškom ozljedom abdomena.

Ozlijedio ga je hitac iz zračne puške u vlasništvu njegova oca, a ranjen je dok se s puškom igrao u društvu 13-godišnjeg brata.

Braća se igrala očevom puškom: 13-godišnjak teško ozlijedio 7-godišnjaka, pogodio ga je u trbuh

– Incident se dogodio oko 14 sati u obiteljskoj kući, u Zadarskoj ulici u Benkovcu, kada je tijekom igre dvojice dječaka metak iz zračne puške, u vlasništvu 49-godišnjaka, u trbuh pogodio mlađe dijete.

Dječak je s teškim ozljedama zadržan na liječenju u zadarskoj bolnici, a u tijeku je kriminalističko istraživanje kojim će se utvrditi sve okolnosti ovog događaja – izvijestili su u srijedu iz zadarske policije.

Koliko je hitaca ispaljeno iz zračne puške, je li tijekom "igranja" s puškom u blizini bio otac, tko je pozvao hitnu pomoć i je li puška registrirana, u policiji nismo mogli doznati prije završetka kriminalističke obrade.

Otac ranjenog dječaka A.Z. poznat je u Benkovcu kao vrijedan obrtnik. Zračna puška iz koje je ranjen njegov mlađi sin bila je registrirana, ali za nju nije potrebno imati dozvolu. A.Z. je inače poznat kao lovac, ali ga mještani Benkovca znaju kao mirnu i korektnu osobu.

Što se dogodilo u njegovoj obiteljskoj kući tog utorka poslijepodne, kako se zračna puške našla tijekom dječje igre i pod kojim je okolnostima došlo do ranjavanja 7-godišnjaka pokazat će intenzivna kriminalistička obrada.

Naslovnica Zadar