Dalmacija Zadar

stari policijski znanac

Lani je uhvaćen dok je s kilogramom marihuane šetao po ulici, a sada je tri kilograma sakrio u dvorištu vikendice

 stari policijski znanac

Zbog posebne opasnosti od ponavljanja kaznenog djela, Općinsko državno odvjetništvo u Zadru (ODO) zatražilo je pritvor za 27-godišnjeg D.Š. s biogradskog područja koji je uhićen prošli tjedan nakon što je nešto manje od tri kilograma marihuane sakrio u dvorištu vikend kuće slovenskog državljanina u mjestu Drage pokraj Zadra, piše zadarski.hr.

Nakon što je zahvaljujući svjedoku "uhvaćen na djelu", istragom je utvrđeno da je ukupno 2.916,1 grama marihuane radi daljnje prodaje na zadarskom području nabavio u Dragama neutvrđenog dana tijekom listopada do srijede, 8. studenog.

Koristeći mjernu vagu, "travu" je prepakirao u pet omota oblijepljenih prozirnom "pvc" folijom pojedinačne težine: 548,0, 547,8, 586,5, 625,9 i 607,9 grama.

Omote marihuane potom je sakrio u dvorište vikend kuće u vlasništvu slovenskog državljanina, no tijekom tajne "operacije" netko ga je promatrao i prijavio policiji.

Ubrzo je uhvaćen u mjestu Drage kada je kod sebe imao oko 2,3 grama marihuane koju je dragovoljno predao, jednako kao i novčani iznos od 2.500 eura od prodaje.

Osim marihuane koja je ubrzo otkrivena u dvorištu slovenskog državljanina, kod 27-godišnjaka je pronađena i manja količina amfetamina. On je, inače, s biogradskog područja i stari policijski znanac.

Droga, vaga i novac za koji se sumnja da je dobiven prodajom droge su mu oduzeti, a on je osumnjičen za počinjenje kaznenog djela protiv zdravlja ljudi neovlaštene proizvodnje i prometa drogama.

Još prošle godine policijski su službenici Odjela kriminaliteta droga Policijske uprave zadarske zatekli su ga dok je šetao s 1100 grama marihuane u Ulici Ante Starčevića u Zadru.

Naslovnica Zadar