StoryEditorOCM
Dalmacijadužni na sve strane?

Vrije u 'Brodotrogiru', radnicima po treći put u godinu dana kasne plaće; 'Jasno je da škveranima ne ide najbolje'

23. studenog 2018. - 15:20

Radnici "Brodotrogira" d.d. nisu na vrijeme primili plaće za listopad. Ovo je već treći put ove godine kako se s isplatom plaća kasni po tjedan i više dana. U Sindikatu metalaca Hrvatske - industrijski sindikat, poduzeli su sve, sukladno zakonskoj proceduri, da zaštite prava radnika koje zastupaju. U "Brodotrogiru" d.d. rade 103 radnika.

- Većina radnika škvera primila je plaću s nekoliko dana zakašnjenja. Radi se o negdje petsto radnika. Kad će stići plaća kolegama iz "Brodotrogira" d.d., zaista ne znam, jer su naši kontakti s Upravom "Brodotrogira" slabi, točnije, nemamo povratnih informacija koje nas zanimaju. Ovo nije prvi put da nam se ovo događa. U kolovozu smo imali sličnu situaciju - kazao nam je Ivica Sorić, predsjednik ogranka SMH - Industrijski sindikat.

Sorić kaže da je jasno da škveranima u Trogiru ne ide najbolje.

- Ove godine ljudima nisu isplaćene ni jubilarne nagrade, a stalno se govori o tome kako je brodogradilište dužno na sve strane. Mi smo pokrenuli proces mirenja i čekamo do zadnjeg dana predviđenog zakonskog roka da se plaće za listopad uplate svim radnicima - kazao nam je Sorić.

Član Uprave "Brodotrogira" Nenad Končar, odgovorio nam je putem SMS-a da su plaće za listopad isplaćene, a za sve ostalo što nas zanima uputio nas je na Upravu brodogradilišta, no glasnogovornica "Brodotrogira" Ivana Mitar nam se, unatoč brojnim pokušajima da je dobijemo, nije javljala na mobitel.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 15:26