StoryEditorOCM
Dalmacijakarepovac prima sve

Voljak: za dva sata skupili 20 kubika smeća!

Piše PSD.
15. svibnja 2012. - 01:17
Samo u dva sata, 20 kubika smeća smo sakupili! Tri puta sam sudjelovao u čišćenju Voljaka, ali nikad ga nije ovoliko bilo – zaključio je Ante Boban koji je svojim kamionom iz šume na padinama Kozjaka prevozio sakupljen otpad do Karepovca u akciji solinskog Planinarskog društva “Sveti Jure”, čiji je i sam član.

Dvadesetak planinara “Sv. Jure” i njihovih prijatelja, među kojima je bilo i osnovnoškolaca, prionili su čišćenju zapuštene šume oko platoa na Voljaku i izvukli svakojako smeće koje su odbacili nesavjesni pojedinci. Davor Mikas, predsjednik Planinarskog društva “Sveti Jure” Solin, ovom je prilikom kazao kako je zadovoljan odazivom i kako se društvo namjerava aktivno uključiti u život grada, ovakvim i sličnim akcijama, kako bi pridonijeli boljoj kvaliteti života.

A dok se mašklinalo i grabljalo po škovacama, puneći kante i kariole, razgovaralo se kako bi bilo lijepo da opet ovaj komadić prirode bude mjesto gdje bi građani mogli malo duže boraviti, družiti se i rekreirati. Uz malu trim-stazu, moglo bi se postaviti nekoliko kamenih klupa i stolova, postaviti kante za otpatke, osposobiti fontanu. Na ulaz postaviti rampu da se vozilima ne može do šume baš kako kome padne napamet i bacati otpad. Svima na razmišljanje!

Za sve je sudionike akcije bila priređena i marenda, opet u okružju prirode, na Ljubincima uz rijeku Jadro. Svi su guštali u fažolu i druženju u hladovini, a neki su osvježenje pronašli čak i u Rici. I već su “pali” novi dogovori o odlasku na Dane dalmatinskih planinara koje na izvoru rijeke Cetine ovog vikenda organizira Planinarsko društvo “Zolj” iz Vrlike. Svi zainteresirani mogu se javiti tajniku društva Antoniju Živaljiću na broj mobitela 091/ 438 – 1020.

Mia Sesartić
Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:23