StoryEditorOCM
Dalmacijaprozvana obitelj urlić i makarski komunalci optužuju vlasnika hotela ‘lav’

‘Vlado Brkić podmeće i inscenira sukobe oko ležaljki na plaži’

Piše PSD.
31. kolovoza 2010. - 20:53
Iz obitelji za koju je Brkić izjavio da tuku turiste zbog micanja ležaljki tvrde da je zapravo on najveći izgrednik na plaži, s čime se slažu i u ‘Makarskom komunalcu’, koji izdaje koncesije za plažu, kao i komunalni redari

Zgrožena optužbama Vlade Brkića, vlasnika makarskog hotela “Lav”, kako oni tuku turiste zbog micanja ležaljki, reagirala je obitelj Urlić izjavom kako je najveći problem upravo vlasnik “Lava” te da je on najveći izgrednik. Njihove riječi potvrdili su komunalni redari, kao i odgovorni u “Makarskom komunalcu”, koncesionaru plaže.

- Problem oko koncesije i ležaljki na dijelu plaže ispred “Lava” nitko drugi ne pravi nego Vlado Brkić. Nitko se nije tukao, nikada ne bismo ni pomislili da bismo na goste reagirali, a pogotovo ne da ih tučemo, nego sve Brkić maltretira i podmeće. Na dijelu plaže od zida do mora, za koji imamo koncesiju i uredno plaćamo sve obveze Gradu, svaki dan postavlja ležaljke i namjerno inscenira sukobe. Pozivala sam redare da mu narede da ih ukloni, komunalci interveniraju, napišu mu kazne, ali ležaljke se ponovno pojave na čitavoj širini. Ne bi nitko reagirao da gost za sebe donese ležaljku i koristi je. Skupina od desetak muškaraca tako je donijela ležaljke, a ja sam ih zamolila da ih pomaknu i objasnila im da ih vlasnik “Lava” neovlašteno drži. Jedan od njih me je na to bacio na pod. Odgurnuo ga je moj muž, intervenirali su redari i policija. Sačinjen je zapisnik. Brkić za taj slučaj kaže da smo mi udarili njegova gosta iz Švicarske. To je potpuna laž. Svatko zna kakve probleme Brkić pravi ne samo nama - ispričala je Slavenka Urlić, žalosna što ime njezine obitelji, koja godinama uredno radi, Brkić blati po novinama, i to lažima i podmetanjima.

Direktor Bagarić: Česte su svađe i ispisane kazne

- Za korištenje plaže po odobrenju koncesionara “Makarskog komunalca” svi iznajmljivači ležaljki ispod hotela “Maritima” i “Lav”, Urlić, Zukić i “Virtus Maritima”, podmiruju uredno svoje obveze prema Gradu i nama koncesionarima, a Brkić je ostao dužan “Makarskom komunalcu” 80 tisuća kuna.

Držao je ležaljke na temelju ugovora o ortakluku s jednom Makedonkom. “Makarski komunalac” ga je tužio i nikome tko nije podmirio dugovanje nismo odobrili korištenje plaže - rekao je Mladen Milunović, odgovoran za koncesije u “Makarskom komunalcu”. Više puta je na poziv obitelji Urlić intervenirao na samoj plaži osobno i direktor “Makarskog komunalca” Željko Bagarić.

- Česte su svađe zbog Brkića i više puta sam osobno bio na plaži. Redari su mu ispisivali i kazne, ali nije se uspio riješiti problem – rekao je.

U gradskoj upravi zaprimili su izjavu turista Stanislava Sabljića kako su vlasnici ležaljki, Urlići, zaprijetili njegovoj trudnoj ženi s dvogodišnjim djetetom kada je jednu stolicu pomaknula da bi ušla u more. Međutim, Brkić nije predao dopis gosta s vlastoručnim potpisom koji je predočio novinarima, već prepisani tekst s Brkićevim potpisom na memorandumu hotela “Lav”. Na temelju dosadašnjeg iskustva, u komunalnom redarstvu drže da je Brkić sam izmislio priču i sam potpisao primjedbu.

- Osoblje hotela “Lav” donosi na plažu ležaljke, ne osobno gosti – potvrdio je Zdravko Šarić, voditelj komunalnog redarstva. Gradski centar “Osejava” bilježi više prijava protiv Vlade Brkića upravo zbog iznošenja njegovih ležaljki na plažu. Više puta je zvala i Slavenka Urlić.

U nekoliko slučajeva uredovali su komunalni redari, ali isto tako je zabilježeno da su odbili intervenciju, jer da redarstvo nije zaduženo za ležaljke, nego “Makarski komunalac”. Iako je, uz komunalnog redara Tona Skaku, pozvana policija na intervenciju, incident u slučaju ležaljki ispred “Lava” nije evidentiran. Od policije doznajemo kako se vjerojatno radilo o pružanju asistencije.

Prijavila prijetnje smrću

Od Slavenke Urlić doznajemo kako je njezin suprug Edo, kojega Brkić nemilo osptužuje za maltretiranje i udaranje gostiju, kao nezaposleni branitelj prvi imao koncesiju na ležaljke na 14 metara plaže od 2000. godine. Bili su koncesionari na čitavom dijelu od mulića marine ispred Dalmacije do Biokovke.

Otada je uvedeno 11 novih iznajmljivača ležaljki, a samo su ove godine dva nova. Još se Slavenkin pokojni svekar tim poslom počeo baviti od 1964. i nikada nije zabilježeno ni jedno ometanje gostiju, jer su Urlići upravo njima na usluzi na plaži. Nikada nisu ostavili kune duga prema Gradu. Za dvije koncesije njezin suprug i sin plaćaju 10.000 eura, što nije mali novac. Ali Brkić se gura na njihovu koncesiju s 20 ležaljki.

Prve godine kupio ih je 60, pa ih je rasprodao kada nije dobio koncesiju, da bi sada govorio da će svojih 20 ležaljki stavljati gdje ga je volja, ispričala je Slavenka Urlić. Pokazala je također i uredan račun o gorivu koje troše u gliserima s parasailingom, kako bi demantirala Brkićeve tvrdnje da koriste za ribare subvencionirani plavi dizel. Prošle godine Slavenka je prijavila prijetnje smrću koju joj je Brkić uputio.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 21:51