StoryEditorOCM
Dalmacija'the best in class'

U Dalmaciji se radi jedno od najboljih maslinovih ulja na svijetu! Otočani trijumfirali na velikom natjecanju u New Yorku, u ovoj kategoriji njihovom ulju nema ravnoga

Piše S. Barčot
14. svibnja 2019. - 21:24
maslinovo_ulje14-061118

Šoltansko maslinovo ulje dobilo je novo priznanje iz dalekog svijeta! U New Yorku su osvojili za svoje zlatne kapljice nagradu “The best in class".

Radi se o jedinom takvom priznanju za maslinovo ulje u Hrvatskoj, a samo ih je 18 u cijelom svijetu!

- Veliki je to uspjeh za Dalmaciju, o Šolti i našoj Udruzi “Zlatna Šoltanka” ne treba ni govoriti – u ime svojih otočana, radosnu vijest za sve maslinare, poljoprivrednike i zaljubljenike u maslinovo ulje dojavio nam je načelnik Šolte Nikola Cecić-Karuzić.

Napravili su tako Šoltani ono najbolje što im je njihov “škoj” mogao dati - vrhunsko ulje - što je prepoznato u dalekoj Americi.

Pa kada im je preko oceana javio distributer Sascha Menesi da su na najvećem natjecanju maslinovih ulja u svijetu ne samo osvojili zlatnu medalju nego i priznanje kao najbolje maslinovo ulje u svojoj kategoriji, ekološkoga monosortnog ulja srednjeg intenziteta, oduševljenje je “frcalo” na sve strane.

Uz novu “mantru”, namijenjenu svim otočanima i budućim maslinarima: da će nagrada za vrhunsko ulje biti poticaj i ostalima da se uključe u zaštitu izvornosti i u ekološku proizvodnju. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
23. travanj 2024 18:22