StoryEditorOCM
SplitSPLITSKO STANJE UMA

Saša Antić o tragediji u Varošu: Užas, odrasli su u disfunkcionalnim okolnostima, pogotovo Filip. Institucije nemaju empatije prema najosjetljivijima

Piše PSD
15. siječnja 2020. - 08:48
Split, 211114. Clanovi glazbene skupine The Beat Fleet ili TBF poziraju u prostoru svog studija u Splitu. Na fotografiji: Sasa Antic.Tom Dubravec/HANZA MEDIA

"Hrvatska je na balkanskoj ruti, Split je luka. Kultura mladih u Hrvatskoj je preplavljena alkoholom i drogom. Nije da kritiziram, ali to je tako. Mladi se upuštaju se u te stvari jer tako stvari funkcioniraju. Trebalo bi možda razmišljati o legalizaciji lakih droga.

Kazao je to sinoć za RTL Direkt Saša Antić, tekstopisac i član TBF-a, čovjek koji je još 1997., u dobi kad je imao samo 20 godina, kirurški precizno secirao situaciju u rodnom gradu i pretočio je je u pjesmu "Splitsko stanje uma".

Komentirajući trostruko ubojstvo koje se u po bijela dana dogodilo u centru Splita i dovelo njegov grad u središte medijske pozornosti, Antić je rekao i da su se od te 1997. neke stvari ipak promijenile, ali neke baš i ne.

-Teško je objasniti. Split izmiče nekim analizama. S...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
16. travanj 2024 09:24