StoryEditorOCM
SplitIMAJU RJEŠENJE ZA KOLAPS

Čelni ljudi kvarta više ne žele tolerirati prometno ludilo na Mertojaku: Pod hitno nam napravite kružni tok! Ne smijemo čekati nekakvu nesreću!

Piše Ana Franić
18. kolovoza 2019. - 21:37
Predsjednik GK Mertojak Josip Perić i njegov zamjenik Marin Jukić predlažu izgradnju rotora kako bi se rasteretila Doverska ulica i olakšao pristup vatrogascima

Manjak parkirališnih mjesta jedan je od glavnih problema u splitskim kvartovima, a upravo zbog njihova nedostatka parkira se gdje god tko stigne. Problem je to i u Doverskoj ulici na Mertojaku, u kojoj se na dnevnoj bazi događa prometni kolaps zbog prevelike koncentracije vozila te nepropisnog parkiranja i zaustavljanja.

Prometni čep postao je njihova svakodnevica, a Josip Perić, predsjednik Gradskog kotara Mertojak, i Marin Jukić, potpredsjednik, odlučili su uzeti stvari u svoje ruke, (od)reagirati i pronaći rješenje problema, jer, kako kažu, ne žele čekati da se dogodi tragedija. U suradnji s projektantom Boženkom Jelićem osmislili su idejno rješenje za izgradnju svojevrsnog kružnog toka gdje se nalazi garaža.

– Doverska ulica je jedno od najgušće naseljenih dijelova gra...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 12:36