Dalmacija Split

ŠTA ĆEMO SE VOZAT...

Konačno smo i to dočekali: u Split stigli javni bicikli! Evo gdje ih možete 'zajašiti'

ŠTA ĆEMO SE VOZAT...
I na parkiralištu kod Starog placa u Zrinsko Frankopanskoj ulici započeo je s radom sustav javnih bicikala Split

Premda će se danas poslijepodne biciklijadom Zapadnom obalom do Banovine obilježiti početak rada Sustava javnih bicikli u Splitu, još od jučer naši sugrađani i turisti mogu koristiti javne bicikle smještene na terminalima na Rivi, kod Trgovačkog centra "Joker", na kolodvoru kod Sukoišana te na Starom placu.

 

 

U sklopu pilot aktivnosti projekta "Split parking", koji je preuzeo cijeli posao, na osam frekventnih lokacija do 19. srpnja postavit će ukupno 20 električnih i 30 klasičnih bicikala.

Projekt će trajati 30 mjeseci, tijekom kojih će električni bicikli biti besplatni, a sam projekt ima za cilj smanjenje emisija ugljikova dioksida na preopterećen području u gradskom prometu.

 

 

Građanima će biti dostupne na Rivi ispred Sv. Frane, na parkingu Splita 3, Žnjanskom platou, na parkingu pored TC Joker, na Sukoišanskoj, pored Starog placa, te kod Studentskog doma Spinut i Kampusa.

Grad Split unutar projekta ima na raspolaganju bespovratna financijska sredstva u iznosu od 85 posto od ukupne vrijednosti projekta od 267.500,00 eura.

Međutim, hitno je potrebno unapređenje skromne biciklističke infrastrukture. Za početak, Grad bi trebao barem preinačiti sve rubnike na pločnicima, a zatim slijedi sve ostalo.

Naslovnica Split