Dalmacija Split

bit će prepoznatljivi

Komunalni redari dobivaju nove uniforme: Gradsko vijeće odlučilo kakvi će im biti hlače, sakoi, šeširi... No, to nije sve - na ramenima će imati grb i slogan službe, a spremne su i 'zlatne' značke

bit će prepoznatljivi

Na Gradskom vijeću u srijedu usvojena je Odluka o budućem izgledu službenih odora te izgledu i sadržaju službenih iskaznica komunalnih redara. S tim odorama komunalni redari će biti prepoznatljivi građanima.

Zimi će nositi vjetrovku crne boje, ravnog kroja s povišenim ovratnikom, sako crne boje, klasičnog kroja, jednorednog kopčanja sa gumbima. Ženski sako je lagano strukiranog kroja. Osim navedene odjeće, nosit će džemper, naravno hlače, bež košulju dugih rukava, kravatu ili maramu crne boje te kapu sa šiltom ili šešir crne boje. Ljetna odora je iste boje kao i zimska, ali je lakša po težini materijala.

Oznaka komunalnog redarstva nalazit će se se na lijevom rukavu vjetrovke, zimske jakne, džempera, sakoa, košulja te na šilterici ili šeširu. Na desnom rukavu nalazit će se slogan “Vjerno i zakonito”.

Usvojen je i izgled iskaznice i značke komunalnog redarstva koja je izrađena od polikarbonatnog materijala. Iskaznicu i značku izdaje gradonačelnik, a komunalni redar dužan ju je nositi za radnog vremena te je smije koristiti u okviru svojih ovlasti.

Naslovnica Split