StoryEditorOCM
DalmacijaGDJE JE NESTAO ČOVJEK?

Muškarac se jučer uputio na omišku Forticu i otad mu nema traga... Potraga helikopterom nije dala rezultata, iz HGSS-a za popodne najavljuju potragu 'epskih' razmjera

17. lipnja 2019. - 17:25

15:24 Oko 14 sati je zaustavljena pretraga terena helikopterom koji je pretraživao područje oko omiške Fortice, kanjon rijeke Cetine, pa sve prema Lokvi Rogoznici. Nažalost, još nisu pronašli nestalog Amerikanca, izvijestili su nas splitski HGSS-ovci.

13:33 Amerikanac John Wright (52) iz Kalifornije se jučer popodne uputio na Forticu iznad Omiša i još se nije vratio. Za njim tragaju Hrvatska gorska služba spašavanja, omiški vatrogasci, a angažirani su i helikopteri. U nedjelju poslijepodne, odmah po dojavi HGSS, je izašao na teren s 30 ljudi i uz pomoć dronova pretraživao područje nestanka. Na žalost, za sada potraga nije dala nikakve rezultate iako je jutros nastavljena zemaljskim putem.

Prije pola sata su "dignuti" i helikopteri koji pretražuju teren. Za danas poslijepodne, ako do tada ne nađu Amerikanca, najavljena je potraga "epskih" razmjera u kojoj će sudjelovati sve stanice HGSS-a sa srednjodalmatinskog područja.

- Amerikanac je išao u obilazak Fortice organizirano budući da se nalazi na krstarenju Jadranom na brodu Plomin. Zadnji put je viđen kod Fortice, a kada se grupa vratila na brod i zaputila u Makarsku, ustanovili su da ga nema. U trenutku nestanka bio je obučen u bijelu košulju, a imao je i tamni šešir- rekao nam je Darko Gavrić-Čerčo, pročelnik HGSS stanice Split.

Kako neslužbeno saznajemo, Amerikanac je u Hrvatsku došao iz Brazila, a u njegovoj putovnici je nađen velik broj pečata iz egzotičnih zemalja. 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 04:06