Dalmacija Split

Dogradonačelnik potvrdio

Kreće splitski 'metro'! Vožnja će trajati četiri minute, a karta će vrijediti i za autobus; Najavljene i promjene koje bi trebale dodatno rasteretiti luku

Dogradonačelnik potvrdio

Dogradonačelnik Nino Vela potvrdio je kako od 9. lipnja od Kopilice do gradske luke kreće gradska željeznica koja će voziti svakih 15 minuta, s tim da će vožnja tom relacijom trajati samo četiri minute.

Nadalje, najavljuje kako će se uvesti i integralna putnička karta u svrhu povezivanja sustava gradske željeznice, što je potpuno nova usluga u Splitu, te će za sada putnik s istom kartom, čija će cijena biti uskoro poznata, moći koristiti prijevoz i autobusa i vlaka.

Kroz luku će voziti i velik broj novih autobusnih linija, a veliko autobusno stajalište bit će omogućeno na mjestu sadašnjeg rotora koje će moći primiti dva zglobna vozila.

Također, veliko autobusno stajalište bit će uz Gat sv. Duje, a od početka lipnja, kako smo već najavljivali, dvosmjerni promet u gradskoj luci prenamjenjuje se u jednosmjerni, kako bi se povećala protočnost prometa tim dijelom grada.

Naslovnica Split