Dalmacija Split

paljba s facebooka

'Retardirani psihički bolesni doseljeni Šumadijski opančaru!': Bojan Ivošević ponovno na meti, s lokalnog splitskog portala primio salvu primitivnih uvreda i prijetnji

paljba s facebooka
Bojan Ivošević

Nakon napada na aktivista Bojana Ivoševića u subotu na Matejušci, sinoć je uslijedio novi, verbalni, na Facebook stranici portala "SpliTV".

"Bojane retardirani psihički bolesni doseljeni Šumadijski opančaru stani na balun... pardon fudbal! Valjda će te netko više odvesti u ludnicu!" i "Nadam se da u svom ludilu nećeš napraviti neko još veće sranje. Meni si na ulazu u Dioklecijanovu palaču namistija sačekušu i ja ću se potruditi da te smjeste u ludnicu.." - samo su neki od dijelova posta objavljenog na stranici "SpliTV" koji je ubrzo i uklonjen.

Vlasnik "SpliTV" portala inače je Producentska udruga "Josip Bepo Karaman" čiji direktor Joško Jerončić, ujedno i ravnatelj Multimedijalnog kulturnog centra.

- Ne stojim iza toga. To nije normalno! Operativno iza vođenja Facebook stranice stoji Dražen Travaš i portal se ograđuje od takvih natpisa jer tome nije mjesto na službenim stranicama SpliTV videoportala. Nisam znao za ovo, odmah ću ga kontaktirati. Ovo je čista zlouporaba portala jer se osobni stav na ovakvih platformama ne može izražavati, pogotovo ne na ovakav način, kazao nam je Joško Jerončić.

Kako je riječ o udruzi građana koja je pokrenula spomenuti portal, Jerončić nam je objasnio kako se sve radi na volonterskoj bazi i kako ni Travaš ni itko drugi za to ne prima plaću.

Nazvali smo i Dražena Travaša kako bi provjerili kako je moguće da je ovakav post objavljen na službenim stranicama.

- Obratite se administratoru Facebook stranice, a ne meni.

Ali, gospodin Jerončić nam je potvrdio da ste vi zaduženi za operativno upravljanje stranicom.

- Ma odakle vam to. Ja sam svoje rekao, toliko od mene! Hvala na besplatnoj reklami - kazao nam je Travaš i poklopio.

Na društvenim mrežama "SpliTV" pravdaju se kako su prijavili nepoznatu osobu koja je preuzela vlasničke ovlasti upravljaljanja stranicom.

Inače, Općinski sud u Sesvetama prošle godine utvrdio je kako je Dražen Travaš u periodu od 2013. do 2017. godine na svom Facebook profilu Hrvoja Zovka, novinara HRT-a, nazivao antihrvatom, da je lopov i učenik Save Štrbca, da ga treba deportirati iz Hrvatske te koristio psovke i pogrdne nazive.

Nepravomoćnom odlukom suda Travaš Zovku mora platiti 20 tisuća kuna odštete sa zakonskim zateznim kamatama, podmiriti sudske troškove u iznosu od 4850 kuna te mora obrisati sve objave na Facebooku u kojima je vrijeđao i širio laži o Zovku.

Ivošević: Ja ću izgleda morat opet na policiju...

- Najtužnije je što smo svi mi ovo financirali. Ovaj portal često u kasne sitne noćne sate ima izljeve mržnje ovisno gdje ga odnese tu večer, koje naknadno briše. Nažalost prije dva dana je objavio i moju sliku uz brojne uvrede, ali sam ignorirao. Danas tj. sinoć ovo. Ovaj put ne mislim ignorirati.

Sve je arhivirano, čak ukoliko se i obriše post ostaje na bespućima interneta. Radi se o čovjeku koji je financiran od države i županije koliko se sjećam našim novcem da ide okolo i snima uživo sve što je u njihovoj organizaciji.

Također napomenuo bi iako to i piše u samom članku da s navedenim grafitom DDSN nema nikakve veze jer šaranje po kamenu je van ikakve pameti on kao i uvijek lipi etikete. A ja ću izgleda morat opet na policiju, napisao je na Bojan Ivošević na društvenim mrežama.

Naslovnica Split