Dalmacija Split

žurni postupak

Bračni par Tonković zbog napada na Matejuški kažnjen - novčano?! Policija traži po 700 kuna, ali sud ih može poslati u zatvor

žurni postupak

Po 700 kuna novčane kazne traži splitska policija za Antu (50), vlasnika tvrtke “Akceleracija” i Alenu (48) Tonković, profesoricu jer su na naročito drzak način narušavali javni red i mir vrijeđajući aktiviste Bojana Ivoševića i Dalibora Popovića u subotu ujutro na Matejuški.

Pomahnitalom poduzetniku i njegovoj supruzi izrečene mjere opreza za incident na Matejuški: evo što nam je kazao napadnuti aktivist nakon višesatnog ispitivanja na sudu

Bračni par Tonković je uhićen i priveden u nedjelju na Prekršajni sud u Splitu uz optužni prijedlog koji je podnijela policija nakon provedenog kriminalističkog istraživanja.

Policija se kao ovlašteni tužitelj odlučila na žurni postupak u kojem se prijavljene osobe odmah privode dežurnom sucu i iznose obranu.

Isti dan su saslušani i splitski aktivisti.

Na prijedlog policije dežurni sudac je donio za supružnike Tonković mjeru zabrane približavanja na manje od 10 metara Ivoševiću i Popoviću dok se postupak pravomoćno okonča.

U ponedjeljak ujutro je pregledana snimka događaja te je prekršajni postupak završen i odluka se očekuje do kraja tjedna.

U optužnom prijedlogu policija je zatražila novčanu kaznu od ukupno 1.400 kuna, ali sud nije vezan njihovim prijedlogom sankcije. Za navedeni prekršaj je osim novčane moguća i kazna zatvora koja ne može biti dulja od 60 dana. Isto tako može se odrediti i novčana kazna niža od predložene.

Naslovnica Split