Dalmacija Split

panika u matoševoj

Požar u Spinutu uzrokovala braća iz prizemlja? Susjedi pričaju: 'Koliko sam shvatio, jedan je na drugog bacio otvorenu plinsku bocu. I dosad su bili problematični...'

panika u matoševoj

- U stanu žive dva brata i, koliko sam shvatio, jedan od njih je na drugog, koji je u tom trenutku bio na krevetu, bacio otvorenu plinsku bocu i tako je došlo do požara...

Posvjedočio nam je to susjed koji stanuje na prvom katu zgrade u Matoševoj ulici 15 u splitskom Spinutu, gdje je u srijedu oko 13 sati izbio požar u podrumu.

- Osjetio sam dim i tada mi je jedan od njih dvojice pozvonio na vrata i upozorio me da im gori stan i da brzo izađem vani. Hodnik je bio pun dima, grozno je izgledalo - kaže naš sugovornik.

Drama u centru Splita: zapalio se stan u Spinutu, stanari u panici bježali na ulicu; 'Kako je sukljalo mislili smo da gori cijela zgrada, u zadnji tren smo uspjeli izaći vani'

Zbog toga je evakuirana cijela zgrada, a dio stanara na višim katovima ostao je zarobljen u svojim domovima jer zbog velike količine dima koji se vrlo brzo proširio stubištem nisu mogli preko svojih pragova.

- Kako je sukljalo, mislila sam da cijela zgrada gori. Strašno! - prepričala nam je jedna od svjedokinja događaja.

Kako smo doznali od susjeda, riječ je o braći koja su i do sada imala problema s remećenjem javnog reda i mira te je bilo pitanje trenutka kada će njihovo ponašanje eskalirati. Jedan od njih dvojice zadobio je i lakše ozljede u ovom incidentu.

Susjeda s "gornjeg kata" rekla je da je bila u svom stanu kad je u jednom trenutku osjetila miris dima.

- Kad sam otvorila vrata, tek tada sam shvatila koja se količina dima skupila u hodniku. U zadnji tren sam izletjela iz stana i uspjela izaći iz zgrade - kazala je naša sugovornica i dodala da "od panike nije znala tko joj glavu nosi".

Na teren je izišlo 16 vatrogasaca, pripadnika JVP Split, s četiri vozila, DVD Split s jednim vozilom, Hitna pomoć i policija.

- Požar je lokaliziran u 13.25 sati. Kada smo stigli na teren, odmah smo počeli gasiti i paralelno smo pretraživali prostorije kako bismo se uvjerili da su svi stanari na sigurnom. Nakon izdimljavanja, kada je bilo sigurno za prolaz stanarima, izvukli smo ih van - objasnio nam je vatrogasac Zvonko Puće.

O uzroku požara susjedi za sada samo nagađaju, a točan uzrok utvrdit će se policijskim očevidom.

Naslovnica Split