StoryEditorOCM
Dalmacijaidealni uvjeti

Održana sedma Skalinada, najveće oduševljenje izazvao je natjecatelj koji je već debelo zašao u deveto desetljeće života

22. travnja 2019. - 17:15

Trkači svih uzrasta i spremnosti, nakon obilatih blagdanskih obroka, odlučili su Uskrsni ponedjeljak provesti u sportskom duhu, sudjelujući u jednoj od najneobičnijih splitskih sportskih atrakcija, sedmoj Skalinadi.

Stazu dugu 1320 metara, koja se trčala preko 819 itekako zahtjevnih stepenica, od Solurata pa sve do Telegrina, savladavali su sportaši teško spojivih profila. Bilo je tu obitelji koje su zadanu relaciju prelazile složno, držeći se za ruke, drugi su pak dali sve od sebe pokušavajući oboriti prošlogodišnji rekord, a najveće oduševljenje izazvao je najstariji sudionik, šjor Neven, koji je već zašao u deveto desetljeće života!

- 1936. godište, ali nemoguće ga je nadmašiti - riječi voditelja bile su dovoljne da publika šjor Nevena isprati s ovacijama.

I ove godine Skalinada je održana u organizaciji Maraton kluba "Marjan", a Mladen Levačić, tajnik Kluba, kaže kako nisu trčali samo Splićani, nego i sportaši iz ostatka Hrvatske, ali i Slovenije, Velike Britanije, Bosne i Hercegovine, Austrije. Prvi put, Skalinadu je prevalio i trkač s drugog kontinenta - gost iz daleke Argentine.

Da ne bi bilo gužve, start je i ove godine bio pojedinačan, sudionici su kretali u razmaku od 20 sekundi.

Prošlogodišnji rekord, od sedam minuta i 24 sekunde, koji je postavio Ante Živković iz Metkovića, ove godine ipak nije oboren.

U muškoj konkurenciji pobjedu je ove godine odnio Dalibor Vujević (37) kojeg je samo desetak sekundi dijelilo do novog rekorda, stazu je prošao za sedam minuta i 34 sekunde. Što se dama tiče, najbrža je bila Mirana Ursić (40), kojoj je zadanu relaciju pretrčala za 10 minuta i 11 sekundi.

Dina Levačić prodavala majice

Posjetitielji i sudionici Skalinade za vrijeme utrke mogli su kupiti popularne plave majice koje je osobno prodavala naša najpoznatija maratonka, plivačica Dina Levačić. Dio je to humanitarne akcije prikupljanja novca za Košarkaški klub invalida Split. Samo za njih, Dina će, već tradicionalno, na blagdan svetoga Dujma isplivati punih 25 kilometara, od kraja Šolte, odnosno Maslinice, do splitske Rive.

 

 

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
24. travanj 2024 14:54