Dalmacija Split

teški šou

Našli smo 'THE TEĆICU': nakon tučnjave završila je u izlogu, ljudi se zaustavljaju, slikavaju s njom...; A mace Kolinda, Maja i Lili, koje su prije jele iz slavnog potića, dobile su nove zdjelice

teški šou

Split, recimo to lokalpatriotski blago, stvarno ima svoje specifičnosti i malo nas toga može iznenaditi, ali da će jedna mala tećica postati u toj mjeri popularna da će Splićani udarati selfije s njom, e to je i za Split i Splićane malo previše. A upravo se to događa.

Počela privođenja zbog tučnjave ispred splitskog noćnog kluba: policija ispituje 20-godišnjaka, dvojica mladića nakon šaketanja završila u bolnici

Radi se, pogađate, o onoj "THE TEĆICI“, koja je, ni kriva ni dužna, poslužila kao oružje u masovnoj noćnoj tučnjavi na parkingu Bazena Poljud, valjda prvoj u kojoj je jedan mali potić "na cvitiće“ poslužio kao oružje u muškom fajtu. E pa baš ta, u međuvremenu već opjevana, tećica je osvanula na naplatnoj kućici parkinga na Bazenima i izazvala sveopće oduševljenje brojnih Splićana koji tamo treniraju ili, poput potpisane, voze djecu na trening.

A u potiću, tek malo škorcanom pri dnu, se u međuvremenu već skupilo par kesica hrane za mace i nešto malo novca. U čemu je stvar, ispričao nam je Tomo, blagajnik na naplatnoj kućici parkinga, inače zaposlenik Javne ustanove za upravljanje sportskim objektima.

'Teća party' postao teški hit na internetu: otkriveno je i gdje je jutro nakon tučnjave ispred splitskog noćnog kluba završio 'ubojiti potić'

- Čim sam vidija na internetu snimku tučnjave, skužija san da je to naša tećica u kojoj svaki dan ostavljamo hranu za naše četiri mace: Kolindu, Maju, Lili i jednu žutu mačku, kojoj nismo dali ime. O njima brinemo ja i kolegice Mira i Ljerka. Imamo nekoliko tećica, napunimo ih hranom i ostavimo svaku noć tu na podu, sa strane, da mace imaju za izist dok nas nema... – priča nam Tomo.

Kad su skužili da je njihova posuda za hranjenje mačaka postala sveopći hit, odlučili su iskoristiti njezinu popularnost i izložiti je na prozoru naplatne kućice. I onda je krenuo šou program; smijanje, zafrkancija, slikavanje s tećicom, ali i doniranje hrane za mace. Potić je postao pravi brend!

- Lipo je Smoje reka: samo triba razapet šator i imate cirkus u gradu. A ja bi volija iskoristit ovu priliku i poručit ljudima da bolje brinu o životinjama, jer i sam san ima tri mace, pa su mi ih potrovali. Sramota je kako se neki odnose prema beštijama- kaže naš sugovornik.

On i njegove kolegice neće odbiti donacije mačje hrane, ako ste voljni štagod donirati u potić. Možete se slobodno i slikati, ništa ne košta.

Naslovnica Split