Dalmacija Split

vjenčanje na pjaci

Opara predao ključeve Grada: Par dana ću se sakrit' jer neću bit kriv baš za sve, jedva čekam!

vjenčanje na pjaci

Dan nakon što je gradska oporba zbog Marjana tražila njegovu ostavku, gradonačelnik Splita ipak je pokleknuo i ključeve Grada predao novoj vlasti koju predvode meštrovica Šumska vila (mlada pjevačica Albina Grčić) i njen partner Batman (glumac Franjo Đaković).

- Neka krnje i njegova družina preuzmu odgovornost i odrade posao kojeg politika radi uz velike poteškoće, posebno u Gradskom vijeću. Ja ću se par dana sakrit jer neću bit kriv baš za sve, jedva čekam - kazao je nasmijani Andro Krstulović Opara, prije nego li je nova vlast zaplesala u ritmu zumbe i svoju zastavu izvjesila na Gradskoj vijećnici na Pjaci.

Krnje, kojeg će se spaliti na pokladni utorak, tražit će se idućih deset dana na nizu gradskih maškaranih manifestacija, a sve kako bi se pronašao krivac za sve kosture iz ormara koji nam opterećuju svakodnevnicu.

Prva fešta koja je održana bilo je upravo današnje Krnjevalsko vjenčanje, kojem su kumovali Krstulović Opara i Alijana Vukšić iz TZ-a.

Mladoženja Batman pred svjedocima je obećao kako će "izgulit sav alepski bor i poslat ga nazad u Siriju odakle je i doša", a potom pošumit Marjan indijskom konopljom, te pazit da više ne zaraste.

Dao je obećanje i kako će zajedno sa svojim prijateljima iz "Lovačkog F16 saveza uhvatit podkurnjaka i poslat ga na Krnjepovac".

Ovaj brak iz koristi mogao je bit sklopljen nakon što je i mladenka Šumska vila ozbiljno prisegnula da neće otići u Irsku, već će se, nakon što se privremeno smjestila u Đardin, na Marjan vratiti nakon što se oslobodi od potkornjaka i krene novo pošumljavanje.

Krnjevalski program ove godine će se uz Pjacu održavati na Rivi i Voćnom trgu, a centralno mjesto je Đardin gdje su najavljeni brojni koncerti, uključujući onaj završni na pokladni utorak TBF-a.

Maškare se 'sudarale' s građevinskim radnicima

Iako bi se nezainteresiranom prolazniku moglo učiniti kako je među maskiranim građanima i neobično mnogo onih koji su se prerušili u građevinske radnike, oni s kojima su se susretali na Pjaci zaista su obavljali radove na renoviranju hotela Central. Kamioneti je kružio, iznosile su se velike cijevi i ostali građevinski materijal... bez pauze dok manifestacije na završi. Najbolje da pogledate video sami.

 

 

 

Naslovnica Split