StoryEditorOCM
Dalmacijaveleslalomske medalje

Skijaško prvenstvo splitskih škola na Kupresu: natjecanje je prošlo bez ijedne ozljede, evo i tko su pobjednici po kategorijama

Piše Ž. T.
14. veljače 2019. - 22:46

Najbolje skijašice među splitskim osnovkama dolaze iz škole Žnjan Pazdigrad, čak su bolje od svojih muških kolega.

One su, njih devet, osvojile prvo skupno mjesto na veleslalomskom natjecanju koje je i ove godine održano na Kupresu. Za dlaku su "prešišale" djevojčice iz Osnovne škole Mertojak, dok su učenice škole Manuš osvojile treće mjesto.

Najbolji skupni rezultat ove godine postigli su dječaci iz OŠ Split 3, drugo mjesto osvojili su mali skijaši iz škole Žnjan Pazdigrad, a treći su s Manuša.

Škola Pujanke, međutim, može se pohvaliti da ima najbržeg i najbržu velelslalomašicu!

Naime, sedmaš Filip Vardić postigao je ukupno najbolje vrijeme od 58.59 sekundi među svim natjecateljima, a bilo ih je 28, od kojih četvorica nisu startali, a jedan je diskvalificiran, dok je među 37 djevojčica najbolja bila sedmašica Ira Jeričević s vremenom od 58.89 sekundi.

Njih dvoje su, osim zlatnih medalja, kući ponijeli i Zlatnog plišanog medvjeda što je već dugogodišnja tradicija ovog natjecanja koje organizira Školski sportski savez Grada Splita u suradnji sa Ski klubom Split i uz domaćinstvo Športskog rekreacijskog centra Adria-Ski na Čajuši.

Najmlađi natjecatelj bio je prvaš Ivan Kotarac i OŠ Trstenik, on je primio diplomu za sudjelovanje na neizmjernu radost svog trenera Ante Šerića.

Inače, na zadovoljstvo organizatora i brojnih nastavnika tjelesnog odgoja koji su bili u pratnji učenika, natjecanje je proteklo bez ijedne nezgode i u veseloj atmosferi.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
20. travanj 2024 09:01