Dalmacija Split

vruća fotelja

Izabran novi 'ministar' za komunalu, bivši direktor županijskih firmi postao 'prva metla' u Banovini

vruća fotelja

Damir Ordulj novi je pročelnik gradskog Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravu.

Kako nam je potvrdio zamjenik gradonačelnika Nino Vela, nakon pisanog i usmenog testiranja petero kandidata koji su dospjeli u uži krug natječaja za ovo pročelničko mjesto u Banovini, donesena je odluka o izboru Ordulja kao čelnog čovjeka jednog od ključnih resora gradske uprave, koji će s radom započeti 15. siječnja. On će u toj "vrućoj fotelji" zamijeniti Damira Babića, aktualnog vršitelja dužnosti koji je komunalu vodio gotovo dvije godine.

Upravo je Ordulj, istaknuo je dogradonačelnik, bio najuvjerljiviji na usmenom dijelu testiranja, a uz to ima i "dobre referencije s dosadašnjih poslova". Podsjetimo, ovaj diplomirani inženjer građevinarstva bio je direktor solinske tvrtke "Vodoprivreda Split", koja je u suvlasništvu firme "Cestar", Županije i malih dioničara, a nakon toga je bio zaposlen u sinjskoj "Cetini", koja je u 100-postotnom županijskom vlasništvu.

Osim njega, Vela nam je najavio zapošljavanje još 10-ak inženjera mahom tehničke struke, čijim bi angažmanom pročelnici dobili pojačanja u gradskim službama.

- Tijekom proteklih godinu dana dali smo šansu svima unutar gradske uprave da se uključe u rad i realizaciju svih projekata koje smo zacrtali. Oni koji su se htjeli uključiti već su to učinili, a s obzirom na potrebe pojedinih službi, bit će nam nužan angažman ljudi izvana. Natječaj ćemo objaviti za mjesec dana - najavio je Vela i dodao da se ovdje neće raditi o masovnom zapošljavanju budući da je 16 zaposlenika iz Banovine otišlo u mirovinu.

Naslovnica Split