Dalmacija Split

JURIŠ NA FOTELJU

Pročitajte tko su kandidati za novog šefa po mnogima najvažnijeg resora u Banovini: u najužem krugu su bivši šef županijske službe, supetarski pročelnik, nekadašnji nogometaš, arhitektica...

JURIŠ NA FOTELJU

U sklopu provedbe natječaja za novog pročelnika za komunalu, utvrđena su imena kandidata koji su iz Banovine pozvani da pristupe pisanom testiranju koje je najavljeno za srijedu, 12. prosinca, u prostorijama gradske uprave.

To su Damir Ordulj, Mariana Bucat, Nikša Paviškov, Marlon Macanović i Rade Maršić. Rezultati njihova testiranja bit će objavljeni na oglasnoj ploči lokalne uprave dan kasnije, dakle 13. prosinca, u 13 sati, a tog će dana biti objavljen i raspored intervjua s potencijalnim šefovima po mnogima najvažnijeg resora u Banovini, koji se planiraju provesti u danima neposredno nakon pisanog testa. Kandidati koji ostvare barem 50 posto bodova na pisanom dijelu postupka moći će pristupiti razgovoru.

U fotelju gradskog "ministra", dakle, želi Damir Ordulj, bivši direktor solinske tvrtke "Vodoprivreda Split", koja je u suvlasništvu firme "Cestar", Županije i malih dioničara. Nakon toga, taj diplomirani inženjer građevinarstva zaposlen je u sinjskoj tvrtki "Cetina", koja je u 100-postotnom županijskom vlasništvu.

Mariana Bucat je arhitektica, ujedno i suvlasnica tvrtke "Arhitektonski kolektiv", koja je bila jedna od tri izabrane firme zadužene za nadzor radova na sanaciji Karepovca. Splitskoj javnosti poznata je i kao kandidatkinja na listi stranke Pametno na prošlim parlamentarnim i lokalnim izborima.

Nekadašnji nogometaš Nikša Paviškov je diplomirani inženjer građevinarstva koji trenutačno radi na otoku Braču kao voditelj Odsjeka za izgradnju, prostorno uređenje i zaštitu okoliša Grada Supetra. Marlon Macanović je diplomirani pravnik koji je svojedobno radio u javnom i privatnom (građevinskom) sektoru, a proteklih tjedana bio je aktivan i na sportskom planu kao jedan od kandidata u prvom krugu izbora za novi saziv "Hajdukova" Nadzornog odbora.

Rade Maršić je diplomirani inženjer građevinarstva koji trenutno radi u Županijskoj gospodarskoj komori kao voditelj Odsjeka za promet i veze.

Naslovnica Split