Dalmacija Split

Tradicionalno druženje

Stigli prvi darovi, bor je okićen: Blanka Vlašić i vaterpolisti Jadana razveselili djecu u domu Maestral

Tradicionalno druženje

U Dječjem domu Maestral u srijedu je održano tradicionalno kićenje bora u kojem su djeci i zaposlenicima Doma Maestral ovog puta pomogli olimpijci Blanka Vlašić i Anđelo Šetka te vaterpolisti Jadrana.

Tradicionalno druženje uveličano je nastupom sveučilišne klape Sekvenca, a kako to obično biva radosnu djecu Maestrala posjetitelji su osim kićenjem bora razveselili i brojnim poklonima i slatkišima.

Početak Božićnih događanja počela su već prije nekoliko dana u Domu, kazala nam je nam v.d. ravnateljica Jelena Burazin, kada im je tvrtka Lukoil donirala velikodušnu novčanu nagradu.

- Svi su se okupili kako bi ovo predblagdansko vrijeme razveselili našu dječicu i time smo otvorili sezonu božićnih radosti u našem Domu. Brojna su događanja pred nama i moram se zahvaliti svim našim donatorima, sponzorima i ljudima dobre volje koji nas svakodnevno posjećuju - kazala je Burazin s osmijehom na licu.

Radošću je bila ispunjena i Blanka Vlašić koja već dugo pomaže i sudjeluje u radu Doma koji se skrbi za više od 100-tinjak djece.

- Maestral i ja smo već godinama prijatelji. Mijenjaju se i tete i djeca ali veza mene i Doma je uvijek postojana. Ove godine su me pozvali na kićenje bora, a ja ću, naravno, staviti zvijezdu - kroz smijeh je rekla Blanka, uz obrazloženje da jedino ona može dohvatiti vrh bora.

- Moj brat je u Domu godinama volontirao i ja sam također često dolazila. Doći tu i osjetiti toliko ljubavi na jednom mjestu je zaista divno, a opet teško zbog spoznaje da sva ta divna djeca koja su puna ljubavi nemaju roditelje - emotivno će naša olimpijka.

Vaterpolisti Jadrana znali su da djeca najviše od svega vole slatkiše pa su u posjet Maestralu došli punih košara slastica, a prigodu su iskoristili da sve prisutne pozovu na svoju nadolazeću utakmicu u Splitu.

- Na poziv našeg kapetana Anđela rado smo se priključili i odazvali ovoj akciji. Jako nam je drago što smo tu i što smo uveselili svu ovu djecu slatkišima i potpisanim balunima - kazao je Ivo Bego

Naslovnica Split