Dalmacija Split

Pričalo se, a sada je i službeno

Objavljeno tko će Splićane uvesti u Novu godinu: 'Uzeli smo dva jaka imena, dva splitska pjevača, bit će nezaboravno'

Pričalo se, a sada je i službeno

Jasmin Stavros i grupa Magazin uvest će Splićane i njihove goste u 2019. godinu. Premda je informacija već nekoliko dana poznata, danas je službeno potvrđena i od strane Turističke zajednice koja je, kako veli organizator Damir Karaman, prihvatila njegovu ponudu da na Rivi nastupaju dva velika izvođača.

- Uzeli smo dva jaka imena i dva splitska pjevača, za razliku od proteklih godina kada bi bio bend prije i nakon glavnog izvođača - kazao je Karaman te izrazio zadovoljstvo što je drugu godinu za redom organizator novogodišnjeg dočeka. Nada se da će i ovo Silvestrovo okupljene na Rivi poslužiti lijepo vrijeme, a zabava je, kaže, zajamčena s dva velika estradna imena.

- Magazin je grupa koja postoji dugi niz godina i opus naše pjevačice Andree je odlično prihvaćen od mlađe publike, ali i one srednjih godina, a sve što je Magazin izvodio tijekom svoje karijere, pjesme su za široki dijapazon slušateljstva. Uostalom, nije nam ovo prvi put da sviramo na Novu godinu i svaki put nam je bilo nezaboravno, tako da ne sumnjam da će i ove godine biti tako - kazao je Željko Baričić iz grupe Magazin. Nastupu u Splitu se veseli i Jasmin Stavros, koji je odmah na početku kazao da su dva najavljena izvođača "zabavnjaci", a to se, nažalost, posljednjih godina počelo gubiti na domaćoj estradi.

- Split će imat pravu hrvatsku zabavnu glazbu u svome gradu i zadnji put, kada sam prije deset godina nastupao u kombinaciji s Ninom Badrić, bilo je fenomenalno. Nadam se da će ove godine biti još i bolje. Moram spomenuti da ću se prilagoditi novogodišnjem programu i bit će feštarskih pjesama, tako da se svi dobro zabave - najavio je Stavros. Kazao je da je imao još zanimljivih ponuda, ali mu se ova najviše svidjela, jer ipak je Split njegov rodni grad.

Budući da osim domaćih, naš grad u zimskom periodu posjećuje se veći broj stranih gostiju, Alijana Vukšić, direktorica splitske Turističke zajednice, istakla je program "najvećeg plesnog dočeka Nove godine u Europi".

- Osmu godinu organiziramo Salsa Split Silvester Nights te tako reklamiramo najveći open air plesni podij u Europi. Stranim gostima ga reklamiramo i kao najstariji, ipak je unutar Dioklecijanove palače. Kako cijele godine reklamiramo ovaj festival, strani gosti dolaze baš zbog dočeka u Split. Zato smo, osim dočeka, pripremili četiri dana festivala kroz koja će svi oni moći sudjelovati u raznim radionicama, partiju dobrodošlice, dočeku na Voćnom trgu te će se, ako bude dobro vrijeme, zadnji dan tog festivala 01. siječnja, održati beach party na Bačvicama - ukratko je Miljen Chovan, voditelj "Centra plesa" predstavio svoj dio programa, najavljujući tako nezaboravnu Novogodišnju noć i za sve koji se nađu u Splitu.

Naslovnica Split