StoryEditorOCM
Dalmacijaprimio ih opara

Radnici 'Prometa' prosvjedovali pred Banovinom: Godine zanemarivanja učinile su svoje, ne tjerajte nas da zaustavimo linije!

Piše PSD.
18. listopada 2018. - 20:44

Na prosvjedu koji se u četvrtak održao ispred Banovine, a u kojem su sudjelovali predstavnici četiri sindikata iz "Prometa" okupilo se tek 30-ak radnika ovog trgovačkog društva.

Oboružani transparentima mirno su stajali ispred ulaza u zgradu gradske uprave dok su njihovi glavni predstavnici bili kod gradonačelnika Andre Krstulovića Opare koji ih je primio kako bi saslušao njihove zahtjeve.

Nakon sastanka, okupljenim su se kolegama obratili Mario Jukić, povjerenik Sindikata hrvatskog vozača te njegov predsjednik Miljenko Gočin.

- Ovaj se prosvjed tiče i radnika, ali i korisnika "Prometovih" usluga. Organiziran je zbog katastrofalnih i sramotnih uvjeta rada, mada se trebao održati još prije mjesec dana. Nakon zadnjeg prosvjeda nam je rečeno da će se stvari pokrenuti i na tome je stalo. Želimo bolja sjedala, čišće autobuse, bolje svlačionice, pravedniju raspodjelu radnog vremena... Godine zanemarivanja su učinile svoje i vrijeme je da se to promijeni. Nemojmo se zavaravati ni novim autobusima koji će doći, jer će i oni, nastavi li se ovakvo stanje, ubrzo postati neuredni i neispravni zbog lošeg održavanja - kazao je Jukić.

Gočin je naglasio kako sindikati nisu imali mogućnosti razgovarati s upravom poduzeća o svim problemima koji ih muče, no da to nije samo slučaj sa sadašnjim vodstvom javnog prijevoznika.

- Ovakav javni gradski prijevoz možemo zahvaliti samo radnicima koji su nadljudskim naporima zaslužni za održavanje svih linija. Gradonačelniku smo rekli sve što se događa u Prometu i on nam je odgovorio kako Grad Split podržava sve zahtjeve radnika, ali je dao do znanja da nije on taj koji je pozvan te probleme rješavati, već se to treba učiniti unutar kuće - istaknuo je Gočin i dodao kako upravo u tom smislu traže od uprave da počnu rješavati probleme te da rade posao za koji su plaćeni.

Kazao je također kako u razgovoru s Krstulovićem-Oparom nisu tražili smjenu uprave, ali da su počeli teći rokovi da se krene s poslom, neki čak i do kraja ovog mjeseca.

Iako "prometovci" za sada ne namjeravaju dovoditi u pitanje redovno održavanje linija javnog gradskog prijavoza, ako bude potrebno, spremni su - kao najdrastičniju mjeru kako bi im se ispunili zahtjevi - i obustaviti promet.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 13:00