Dalmacija Split

napokon!

Stigli novi komunalni redari! A di su do sad, reći će neki, jer posla uistinu imaju k'o u priči...

napokon!

U ponedjeljak su u Banovinu prvi put na posao došli novi komunalni redari: 14 muškaraca i jedna žena. Eh, da su barem stigli koji mjesec ranije, dok je u gradu vladao posvemašnji kaos, reći će mnogi, ali navodno se nije moglo ranije. Čekalo se da prođe natječaj, pismeni i usmeni test, pa žalbeni rok, pa da se ova bolovanjima i koječim drugim devastirana družina u gradskoj upravi konačno ekipira. I, evo, sad se više neće nitko moći pravdati da manjka redara.

Novi gradski zaposlenici nisu se prvoga radnoga dana dugo zadržali u prostorijama gradske uprave, nego su nakon kratkog upoznavanja s budućim šefovima i kolegama otišli na teren. Nadajmo se da će im to preći u naviku, jer su nam se čitatelji znali požaliti kako je lakše vidjeti vepra na Marjanu nego komunalnog redara na terenu... Držimo fige da će novi redari biti malo aktivniji, naročito što se čini da su sve redom mlađi ljudi, pa neka se dokazuju.

Dakle, kako se vidi iz fotografija objavljenih na službenoj Facebook stranici Grada Splita, novi komunalci su napravili đir po užoj gradskoj jezgri, po Rivi, Peškariji, preko Ulice Kralja Tomislava i sve to predvođeni gradonačelnikom Androm Krstulovićem Oparom, njegovim savjetnikom za komunaluIvicom Grubišićem Girom, ovlaštenim pročelnikom Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo, redarstvo i mjesnu samoupravuDamirom Babićem, te voditeljicom Odsjeka za redarstvo Esmom Kalembom.

Vjerujemo da su im njihovi nadređeni već dali određene instrukcije o tome na što moraju obratiti pažnju, a narednih bi dana trebali imati i obuku od strane iskusnijih kolega.

Poželimo novim komunalcima što manje bolovanja i dajmo im posla. Ima ga, na žalost, kao u priči. I to ne samo u centru grada.

Naslovnica Split