StoryEditorOCM
DalmacijaBablje ljeto

Splićani danas udaraju kontru buri: situacija na Bačvicama iznenadila ekipu u dugim rukavima, pogledajte samo kako najhrabriji guštaju u morskim radostima

Piše J. V.
25. rujna 2018. - 17:12

Iako je jučerašnja promjena vremena šokirala stanovnike Dalmacije (nije da nije nastupila jesen, ali je li moralo ovoliko zahladjeti?), danas je, ako ćemo suditi prema prizorima s Bačvica - sve po starom.

Unatoč činjenici da bura još uvijek "dere", a temperature su u odnosu na prošli tjedan niže za barem deset stupnjeva, brojni su se Splićani i turisti danas odlučili uputiti na najpoznatije gradsko kupalište kako bi uhvatili zadnje sunčeve zrake u sezoni, a naš je fotograf zabilježio prizore kakvi će nam zasigurno nedostajati u mjesecima koji slijede.

Oni najhrabriji su se "bućkali", dok se veći dio ekipe ipak posvetio uživanju u zubatom suncu. Rašireni na ležaljkama, koje samo što nije odnijela bura, prkosili su tvrdoglavom vjetru u maniri pravih "domaćih" - sad kad su otišli furešti, na njima je da malo uživaju.

Jer prostora za ručnik danas na Bačama nije nedostajalo, a nije falilo ni onoga u moru, za plivanje. Picigin je ionako bilo nemoguće igrati, letjeli su i ručnici koje su vlasnici od puste želje za ljetom zaboravili osigurati kamenjem ili boršama... Splićani protiv prirode pokazali su da su ipak, barem malo, tvrdoglaviji.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 20:59