StoryEditorOCM
Splitkad zavlada zakon ulice

Žive u nesigurnom splitskom kvartu, žrtve su dilera, alkoholičara i narkomana, a policija je nemoćna: Trebamo li čekati da neko dijete strada zbog njihovih obračuna?!

20. ožujka 2018. - 00:47
Daniel Lolić i Jakov Prkić, vijećnici iz GK Lokve, u razgovoru sa stanovnicima, koji tvrde: 'Kvaliteta naših života je pala.'

Stanovnici kotara Lokve već više od desetljeća žrtve su poveće skupine ovisnika o alkoholu i drogama, kao i preprodavača droge koji svakodnevno "ordiniraju" ispred njihovih zgrada, škole i vrtića.

Posljednjih godina punkt je ispred trgovine "Studenac" u Šižgorićevoj ulici. Policija je nemoćna, a ekipa s ulice toliko se udomaćila da im redovito u posjet dolaze srodne duše iz drugih kotara, čak iz drugih općina.

Stanarima je dosta, i to su jasno rekli više puta, ovaj put i na skupu građana održanom ovog ponedjeljka u prostorijama Gradskog kotara Lokve, spremni za bilo kakav pomak ka sigurnijem, zapravo normalnom životu u kvartu.

Splićanima koji svakodnevno gledaju jezive narkomanske scene odavno je prekipjelo: Bojimo se za djecu, morat ćemo uzeti pravdu u svoje ruke! Njim...

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 23:15