Dalmacija Split

šporki stari grad

U velikoj akciji čišćenja na Pazaru iz gomile smeća izronila i - wc školjka!

 šporki stari grad

WC školjka, brojne šprice, igle, boce, daske, stare plastične kantice za kućno smeće, kartušina, izmet... dalje papir ne trpi, a ni želudac.

Sve to, pa i više, mjesecima je, možda godinama, u samom centru turističkoga Splita, pod zidovima nathodnika, nad usjekom pruge, tik uz "Prometovu" stanicu na Pazaru, u Zagrebačkoj ulici.

Sav taj užas, o kojem smo u ponedjeljak pisali na našim stranicama, razgrtali su u srijedu, a i u četvrtak će radnici "Parkova i nasada", za naručitelja "Tržnice Hyposs", sa sjedištem na Pazaru, u Hrvojevoj 6.

Kao da nam Karepovac nije dosta, Splićane 'ubija' i smrad u samom centru grada

Mlada ekipa, žena i muškaraca, "Parkovih" djelatnika, dobro je zasukala rukave, dali smo im, ajmo reć', posla, za koji će njihova tvrtka ubrati određeni novac.

Dakle, skratli su grmlje, ono što je ostalo od njega, rastjerali i potencijalne beštije, možda i koju zmiju ili štakora, zujalicom pokosili i višu od metra sasušenu travurinu iz koje je izvirila gomila smeća, među ostalim i WC školjka s početka teksta.

Podnevno zvono s Duje, ali i sitna kiša, dali su signal "Parkovcima" za kratku marendu, i put pod noge.

Vjerujemo, nastavak slijedi, blistat će obje stanice, ne samo ona prema pruzi, već i ona prema Radunici. Svejedno u čijoj režiji. 

Naslovnica Split