Dalmacija Split

predizborni skupovi u splitu

Sanader oštar na Pjaci, Kerum zagrljen s Mišom na Prokurativama

predizborni skupovi u splitu

Oštro, možda najoštrije do sada HDZ se u četvrtak navečer na splitskoj Pjaci obrušio na svoje protukandidate na lokalnim izborima, uz pjevačku podršku Mladena Grdovića, Zorice Kondže, Đanija Stipaničeva i klape Šufit.

HDZ-u i njegovim kandidatima za gradonačelnika i župana Ivanu Kuretu i Anti Sanaderu i ovoga puta je, uz ministra znanosti Dragana Primorca, priskočio predsjednik stranke i premijer dr. Ivo Sanader, uz oko tisuću-dvije ljudi.

- Za Ostojića i Radojkovića i Keruma vrijedi narodna "puno zuje, malo meda daju." Hoću pobjedu u nedjelju, ne mogu Kerum i Ostojić biti gradonačelnici. Razgovarajte s ljudima, neka jedu Kerumovu janjetinu, a glasaju za Kureta. Ako Kerum bude gradonačelnik njegovi radnici će ostati bez posla jer će mu propasti firme, kazao je Ivo Sanader, dodajući da Kuretovi protivnici nemaju što ponuditi.

Sanader je rekao da se u nedjelju bira budućnost splitske djece.

- Dosta nam je blefera i onih koji su ujutro pijani, a popodne spavaju i koji misle da se sve novcem može kupiti. Nećemo dopustiti da Kerum vlada Splitom jer on to ne zna. Ne možemo dopustiti da nam bilo tko vlada gradom. Split ne može imati gradonačelnike kakvi su Ostojić i Kerum, kaže Sanader, koji je potom, kao i već nekoliko puta u ovoj kampanji, osuo paljbu po SDP-u - od politike prema Hrvatima u BiH, preko glasovanja dijaspore i vjeronauka u školama do oporezivanja bankovne štednje.

- Ostojić i Kerum su eksperimenti, nisam siguran da nisu iz istog mozga. Glas za Keruma je glas za SDP, jer svaki glas koji ide Kerumu slabi našu poziciju, a Split nije zaslužio nikakve eksperimente, ponosan sam na ovaj grad i na ono što je ova Vlada učinila za njega. HDZ je najjači u borbi, kad je izazvan, a tko nam ne želi dati glas, neka idu na izlet ili im žena skuha kavu, kazao je predsjednik HDZ-a.

- Kerum danas nije došao na sučeljavanje jer je zaspa. On obećava 13. mirovinu, ali neka svojim radnicima prvo da 13. plaću. Kaže da neće biti nezaposlenih, kao da igdje postoji grad bez nezaposlenih. Nije došao jer ne može pogledati ljudima u oči, a ja to mogu jer stojim iza onoga što govorim. A ovome drugome ne znam šta reći, kaza' je da će otvorit Galeriju umjetnina, a mi je otvorili, priča tko ga sve podržava, a onda se svi ograde od njega, obračunao se Kuret s protukandidatima.

Kuret je iznio i sve uspjehe svoje dosadašnje gradske vlasti - udvostručeni proračun, povećanje broja turista, prometnu povezanost..., i najavio sedam mjera za drugi mandat - besplatan prijevoz učenicima i studentima, stipendije, laptope osnovcima, poticaje obiteljima s više djece, poticanu stanogradnju s pet posto kamata, udvostručenje božićnice umirovljenicima i legalizaciju bespravnih objekata.

- Dat ćemo i priliku Željku Kerumu da nam pjeva za Novu godinu, kazao je Kuret.

Kandidat za župana, sadašnji župan Ante Sanader je kazao kako očekuje i pobjedu u Splitu, a ne samo u Zagori i na otocima.

- U svim dijelovima županije život će biti kao u Splitu, borimo se da svi imaju isti status, kazao je Sanader, navodeći centar za gospodarenje otpadom u Lećevici, tunele kroz Kozjak i Biokovo, tehnološki centar u Vučevici, škole i gospodarske zone kao najvažnije projekte.

Kerum i Mišo Kovač zajedno otpjevali 'Splite ja te volim'

Na pozornici punoj mladih djevojaka na Prokurativama u Splitu Mišo Kovač i Željko Kerum zajedno su na bis otpjevali Splite ja te volim.

To je bio vrhunac posljednjeg predizbornog skupa kandidata za splitskog gradonačelnika Željka Keruma. Na pozornici su se tijekom večeri u četvrtak smjenjivali klapa Iskon, Jole, glumci Filip Radoš i Robert Kurbaša, Linda Bačić i na kraju Milo Hrnić.

Prema riječima Jure Šundova, Kerumovog kandidata za dogradonačelnika, za tu je večer bilo pripremljeno 15.000 porcija srdela, ćevapčića, bržola i boba sa sipom te pića za 20.000 ljudi.

- Vi ste u situaciji izabrati čovjeka koji može pokrenuti grad i županiju – obratio se Kerum građanima okupljenim na Prokurativama.

Kerum je komentirao i situaciju u Hajduku. Rekao je da su on i njegovi prijatelji pomogli Hajduku, da je klub novac potrošio, a da predsjednik Nadzornog odbora Ivan Kuret samo gleda i ništa ne može napraviti. U tom trenutku iz publike je Kerumu dobačen šal Torcide.

Ivica Profaca/EPEHA 
Duška Čolović /EPEHA
mario todorić/cropix
duje klarić/cropix

Naslovnica Split
Page 1 of 17FirstPrevious[1]2345678910Last