Dalmacija Split

nezavisni vijećnik

Pauk pojasnio razloge izlaska iz MOST-a: Moja nepokolebljivost u uvjerenjima zasmetala je određene strukture, mogao sam im nanijeti ogromnu štetu od koje se nikad ne bi oporavili

nezavisni vijećnik
Martin Mladen Pauk (u sredini)

Martin Mladen Pauk više nije dio MOST-a, već će u splitskom Gradskom vijeću nastaviti djelovati kao nezavisni vijećnik. 

Danas je na Facebooku pojasnio razloge svog rastanka s dojučerašnjim stranačkim kolegama. Njegovu objavu prenosimo u cijelosti:

Dragi i poštovani ljudi, u zadnjih 24 sata bilo je mnogo upita, interesa, pa čak i ružnih laži i podmetanja u vezi jučerašnje odluke kolege Ante Čikotića i mene. 

Nisam svojom voljom i inicijativom izašao iz Kluba vijećnika Mosta, niti bih to ikad sam od sebe napravio, već sam tu odluku donio nakon zajedničkih konzultacija s kolegom Čikotićem. 

Neke moje izjave, čvrsti stavovi po određenim pitanjima (ponajviše nacionalnim) i nepokolebljivost u vlastitim uvjerenjima su nažalost zasmetali određene strukture u splitskom Mostu, ponajprije novopridošle članove i simpatizere poslije lokalnih izbora.

Zaključak svega je bio kako sam, zbog čestog medijskog prenošenja mojih izjava i stajališta, na neki način ideolog Mosta Split, a da su moji stavovi ujedno i stavovi ostatka strukture, što nažalost nije istina.

Most Split ima puno veće mogućnosti djelovanja na širem spektru od onog koji pokrivam, te su neki članovi prigovarali kako "mogu izgubiti glasove zbog Paukovih stavova."

Odluka o izlasku iz kluba je donesena samo i isključivo radi dobrobiti Mosta, a ne moje vlastite.

Da sam imao ikakvu zlu i lošu namjeru, otišao bih uz eksploziju kao bivši kolege Prgomet, Petrina ili Orepić, a vjerujte mi, da sam zao, mogao sam nanijeti ogromnu štetu Mostu od koje se ne bi nikad oporavili. 

ALI, ja nisam takav čovjek niti ću ikad biti. Most je fantastična ideja i borba za spas Hrvatske, sa mnom ili bez mene - ništa se ne mijenja. Nikad sebi ne bih oprostio da pokopam Most zbog povrijeđenog ega. 

Svi ti ljudi s kojima sam surađivao i dalje su moji prijatelji te ćemo i dalje surađivati, raditi na istom cilju, ali različitim putem. 

Zahvaljujem svim kolegama vijećnicima, predvođenim s Ante Čikotić, koji su bili i više nego fer i korektni i štitili me od brojnih napada dok god su mogli.

Naslovnica Split