Dalmacija Split

Obećanje iz Grada

Bračkom će se legalno voziti od iduće sezone

Obećanje iz Grada

Grad je objavio poziv za dostavu ponuda potencijalnih izrađivača projektne dokumentacije za uređenje Bračke ulice na potezu od raskrižja sa Zajčevom do Velebitske ulice, u dužini od 700 metara.

Budući projektant mora izraditi idejni i izvedbeni projekt prema zadatku koji su mu zadali komunalci iz Banovine.

Tako uređenje ove dionice od hotela "Radisson Blu Resort" do raskrižja kod barake Prometne policije treba obuhvatiti izgradnju dvaju privremenih kružnih tokova demontažnog tipa, kako bi se stekli uvjeti za puštanje u legalni promet Bračke ulice kao dvosmjerne ceste dok se ne izgradi predviđena četverotračna prometnica u svojem punom profilu.– Svakako, nadamo se subvenciji projekta od Centra za vozila Hrvatske, koji ima program sanacije crnih točaka na opasnim raskrižjima. Ako se to sufinanciranje realizira, dio novca koji je obvezan uplatiti Grad planirao bi se u proračunu za iduću godinu i bio bi namijenjen izgradnji kružnih tokova. Nakon toga bismo mogli raspisati natječaj za izvođača radova i do početka sljedeće sezone imati uređen promet na ovoj dionici – poručuje Damir Babić, v.d. pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo, te dodaje kako su na spomenutom potezu riješeni svi imovinsko-pravni odnosi oko zemljišta.

Procijenjena vrijednost projektiranja iznosi nešto manje od 100.000 kuna, a rok za dostavu ponuda na adresu Banovine je 19. listopada, kada će se održati i njihovo otvaranje u zgradi gradske uprave. Kriterij za odabir ponuditelja bit će ekonomski najpovoljnija ponuda s najnižom cijenom, s tim da je rok izvršenja posla mjesec dana.

Inače, kako smo već nebrojeno puta pisali, Bračka ulica već dva desetljeća čeka na konačno uređenje i ozakonjenje koje će dovesti do prometnog rasterećenja na Žnjanu i Trsteniku, ali i do sigurnijeg okružja Osnovne škole "Trstenik", do koje s južne strane sada vodi mračna i neoznačena cesta koju itekako koriste vozači. 

Jedini pristup OŠ 'Trstenik'

Kao što je već poznato, ovom je prometnicom već godinama službeno zabranjen promet osim za vozila s dozvolom, iako se u praksi toga drže samo rijetki vozači. Jedini kolni prilaz tamošnjim stambenim objektima i zgradi OŠ "Trstenik" je upravo preko spomenute dionice Bračke, zbog čega je nužno stavljanje tog dijela ulice u funkciju.

 

Naslovnica Split