Dalmacija Split

lekcija o hdz-u i domoljublju

Splićanin koji je pokrenuo lavinu reakcija donio neočekivanu odluku koja će iznenaditi sve, a ima i pitanje za Budišu: Tko ste vi da bi me zvali ili tjerali odavde?

lekcija o hdz-u i domoljublju

Splićanin Mario Vujević koji je pokrenuo čitavu lavinu reakcija svojim statusom na Facebooku kojim najavljuje svoj odlazak iz Hrvatske, ponovo se oglasio poručivši kako ipak ne ide nigdje, a odgovorio je i Oparinom savjetniku Krešimiru Budiši koji ga je grubo izvrijeđao zbog spomenutog statusa.

Oproštajno pismo nautičara iz Splita zapalilo društvene mreže: 'Želim da se moje dijete budi daleko od ustaša i zločinaca koji sanjaju novi Jasenovac i Staru Gradišku. Zbogom!'

'Pošto sam dobio 'mali milion' upita kada ću otići iz Hrvatske, i prijetnji da moram otići, odgovoriću vam: neprijatelji čovječanstva i civilizacije, NIGDJE ne idem.

Ostati ću tu i boriti ću se protiv kriminala, nepravde i ustaštva dok sam živ. Fašistički barbari, mene nećete potjerati nikad, nije vam više 1941. Pogotovo vi koji ste tko zna odakle donijeli MRŽNJU i širite je po Hrvatskoj, poručujem vam: OSTAJEM TU. NO PASARAN!', napisao je jučer na Facebooku, a dan kasnije odlučio se obračunati i s Budišom.'Ako me išta nanerviralo, to je ovakav idiotski status!': Oparin savjetnik žestoko uzvratio Splićaninu koji je najavio odlazak iz Hrvatske i oprao sve koji planiraju iseljenje

Njegov status pod naslovom 'HDZ-ov napad na mene,hrvatskog siromaha' prenosimo u cijelosti.

'Vidim da je moj status pogodio u sridu, jer apartčiki i "jastrebovi" hdz-a vrijeđaju me cijelo jutro po portalima. Ostavimo ovaj put po strani "crne" i "crvene". Mislite li da se savjetnik splitskog gradonačelnika Budiša obračunavao samo sa mnom, koji sam mali čovjek bez pomoći medija?

Varate se, Budiša se obračunavao sa hrvatskom sirotinjom u kompletu, i INDIREKTNO napadom na mene poručio:" mrš svi vi kojima ne odgovara HDZ." Budišin vokabular u kojem koristi riječi pacijent i idiot govori sve o njegovoj razini kulture. On je sirov i podkapacitiran za svoju funkciju.

Dragi gospodine Budiša, mladi ste i ne znam jeste li bili u ratu. Oba moja brata su časni hrvatski branitelji koji nisu tražili ni ukrali ništa. Moj brat Ivan je postao biljka nakon rata koja pije 20 tableta dnevno. Zašto se razbolio? Da bi me vi politički uhljebi vrijeđali jer govorim istinu?

Vi mi pričate o domoljublju sa "visoka" kao da je ovo feudalno društvo, a ja kao da sam vaš kmet. Kao da hdz ima ekskluzivna autorska prava na domoljublje. Iz vašeg posta se vidi da nemate empatiju prema hrvatskoj sirotinji niti vas ona interesira. Poručujete svima da odu. Znači, trebaju ostati takvi kao vi?.

Kažete da me nećete zvati. Tko ste vi da bi me zvali ili tjerali odavde? Ja sam Hrvat antifašista, nisam rvat, i to vas jako smeta. Uspoređujete Hrvatsku i Afganistan, pa mogu shvatiti kakav vam je mentalni sklop.

DRAGI GOSPODINE BUDIŠA, ja i vi živimo u paralelnom svemiru i nismo u istoj državi. Vi živite u Hrvatskoj u kojoj imate dobru plaću, benificije, dnevnice, status političke osobe. Ja živim u drugoj Hrvatskoj u kojoj se borim da preživim, platim račune, kupim knjige djetetu na kredit.

Ne pričajte nebuloze, vaše laži ni više puta ponovljene neće postati istina. Znam da ovaj post neće biti objavljen na portalima kao vaš post, jer nitko ne stoji iza mene. Ali, ja nisam opljačkao Hrvatski narod nakon domovinskog rata. Tko je to učinio gospodine Budiša?

Sigurno to nije napravila ova sirotinja koja bježi od gladi i bijede iz Hrvatske. Oni koji jeftine cipele kupuju na tri rate nisu pljačkali Hrvatsku. Mene mogu i ubiti, ali neće ubiti istinu.', poručuje Vujević.U javnu se prepisku, podsjetimo, u međuvremenu umiješala i anonimna Splićanka koja očito puno bolje razumije Vujevićeve razloge i životne probleme nego Budišin bahati odgovor te je i ona žestoko uzvratila Oparinom savjetniku koji je svojim statusom izazvao bijes mnogih građana.

Bijesna Splićanka odgovorila Oparinom savjetniku: Moj otac je umro, brat iselio u Kanadu, majka svaki dan grca u suzama... Sretnem li te u gradu, s guštom ću te pljunit i prvoklasno izvrijeđat tebe, tvoju ženu i dijete!

Naslovnica Split