Dalmacija Split

ŠIRENJE BEZ PAPIRA

Pala je 'Kiša': komunalci 'pomeli' štekat na Poljudu

ŠIRENJE BEZ PAPIRA

Kao što je još prošloga tjedna našem listu najavljeno iz Banovine, jučer je u jutarnjim satima uklonjen vanjski štekat kafića "Oće li kiša" na Poljudu.

Na teren su izišli komunalci u pratnji policajaca i prema onome što nam je rečeno iz Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo, ništa nije preostalo od cijeloga vanjskog dijela štekata.

Kazali su nam kako su odnijeli 15-ak stolova, čime je provedeno rješenje o uklanjanju tog dijela ugostiteljskog prostora, dok vanjski šank koji se također spominjao kao sporan, nisu zatekli na tom mjestu.

Kada smo prvi pisali o tome, iz Banovine je objašnjeno kako taj kafić nema sklopljen ugovor o korištenju javne površine još od 2015. godine. Prema ranijim dokumentima, mogu imati jedan kiosk od 12 kvadrata, zatvoreni štekat uz kiosk površine 33,63 četvorna metra i otvoreni od 20 kvadrata.Upravo su za potonji komunalni redari utvrdili da se proširio izvan utvrđenih granica te je doneseno već spomenuto rješenje, kojemu su, kako su nam iz Upravnog odjela kazali, prethodile kazne vlasniku, pa je jučer i provedena odluka.

Redari ništa nisu zatekli na zemljanom dijelu površine koji je pod "Hajdukovom" koncesijom gdje se kafić "Oće li kiša" proširio, a vidljivo je i žalo te betonske konstrukcije.

- Grad je ipak vlasnik zemljišta na kojoj "Hajduk" ima koncesiju. Na njihovo traženje i uz suglasnost kao koncesionara, uklonili bismo i taj dio da smo tu zatekli štekat - kazao nam je Damir Babić, v.d. pročelnika Upravnog odjela za komunalno gospodarstvo i redarstvo.

Prema njegovim riječima, i dalje će se nadzirati taj kafić, posebice zato što još nemaju sklopljen ugovor s Banovinom. U njihovu službenom odgovoru rečeno nam je kako novi vlasnik nema dugovanja prema Gradu, pa će se ići na retroaktivno sklapanje ugovora na razdoblje koje je tvrtka "Belak" koristila prostor, kao i da je plaćanje zakupnine za 2015. i 2016. uvjet za potpisivanje "papira" za tekuću godinu.

Naslovnica Split