Dalmacija Split

GASI ZVUČNIKE

Policija prekinula koncert: zasmetala im pjesma 'Mrzim Dinamo' ili preglasna glazba?

GASI ZVUČNIKE

U splitskom Đardinu održava se revija urbane kulture pod nazivom “Evo ruke” koja okuplja veliki broj mladih. No dok je nekim uživanje provoditi večeri uz piće i dobru glazbu, nekim smeta prevelika buka. Ili možda dojava o jednoj pjesmi.

Naime tijekom svirke band La Volpe, žestoki alternativci, su počeli svirati navijačku pjesmu “Mrzim dinamo” u svom aranžmanu. Nedugo nakon odsvirane numere na mjesto događanja stigla je policija koja je prekinula koncert, navodno zbog zaprimljenih pritužbi na preglasnu glazbu koja dopire iz Đardina.

Ili je to, ili je izvođenje pjesme “Mrzin Dinamo” bila za nekog – malo previše.


Na spomenuti događaj oglasila se i ekipa iz banda La Volpe koja je u svom obraćanju na spomenuti događaj između ostalog na svom Facebook profila napisali:

'Sviranje same skladbe nije bio nikakav izlet mržnje ili medijski trik, već spontano zbližavanje s publikom, s kojom smo kroz cijeli nastup održali odličan odnos. Ovim putem se također želimo zahvaliti svima koji su sinoć s nama guštali u glazbi i opuštenoj zajebanciji, te nam s vrhunskim feedbackom pomogli da učinimo večer ludom i nezaboravnom! Iako smo od strane policije udaljeni s pozornice ranije nego što je bilo predviđeno moramo napomenuti da su se službenici ponijeli vrlo smireno i razumno'.

Naslovnica Split