Dalmacija Split

ruka ruku mije

HDZ i Kerum dogovorili koaliciju! Odgađa se konstituiranje Gradskog vijeća

ruka ruku mije

U ponedjeljak će biti održana konstituiraća sjednica Gradskog vijeća Splita, ali se lokalni parlament neće konstituirati!

Kako doznajemo, HDZ i Kerumov HGS su za pregovaračkim stolom odredili da će uzeti još dva tjedna za usaglašavanje detalja dogovorene koalicije pa bi nova sjednica trebala biti zakazana za 17. srpnja.

Tako je dogovoreno između Petra Škorića, čelnika splitskog HDZ-a i Željka Keruma, predsjednika Hrvatske građanske stranke.

Dogovoreno je i da će novi predsjednik Gradskog vijeća biti netko iz HGS-a.

Razlog zbog čega će Veljan Radojković, predstojnik Ureda državne uprave u Splitsko-dalmatinske županiji odgoditi konstituirajuću sjednicu za 17. srpnja je taj što će se HDZ i HGS u sljedećih 10-ak dana dogovoriti nacrt sporazuma o koaliciji, odnosno, usuglasit će svoje stavove i prijedloge programa razvoja Grada Splita, a u tom će se periodu voditi i razgovori oko proračuna koji će se trebati odmah izglasati.

Bit će zanimljivo vidjeti kako će se odgoda odraziti na situaciju u kojoj je Grad još uvijek na privremenom financiranju, a svaki je dan bitan, što spominju i sami lokalni političari...

 
Naslovnica Split