Dalmacija Split

Tuga na Pazdigradu

Nakon velike drame u Splitu deložirana obitelj Pavić: Sin mi je već pokušao samoubojstvo, sad je na psihijatriji, ne znam što će napraviti kad izađe

Tuga na Pazdigradu

10:48 - Ukupno 17 osoba odvedeno je u policijske prostorije, a prema 18 osoba policija je postupala u skladu s ovlastima. Osamnaesta osoba je Ivan Pernar koji zbog svog statusa saborskog zastupnika nije mogao biti priveden.

10:09 - Obitelj Pavić deložirana je iz svoje kuće. Jedna policijska marica odvela je desetak ljudi koji su se nalazili unutar stana u trenutku deložacije, a sada se puni i drugo vozilo. Iz PU Splitsko-dalmatinske još jednom su napomenuli kako postupaju po zamolbi Općinskog suda u Splitu te su na terenu jer pomažu izvršenju sudskog akta.

09:57 - U kući su pripadnici Živog zida i Ivan Pernar koji dramu obitelji Pavić koristi za osobnu političku promociju:

- Eto, sada će otvoriti i vrata i probiti se u kuću, tako će ova obitelj ostati bez kuće. A vi i dalje glasate za ljude koji to omogućavaju, a kad Živi zid izađe na izbore dobijemo malo glasova - govori u kameru Pernar dok se iza njegovih leđa odvija drama.

Ovo je priča Petra Pavića: Zbog duga s kojim nemam veze ostao sam bez četiri stana!

09:52 - Policija se probila u kuću i u tijeku su uhićenja.


09:39 - Slikajte kako motornom pilom napadaju obitelj - viču aktivisti iz kuće iz koje se čuje bušenje. Međutim, policija se nije uspjela probiti te sada vade vatrogasne ljestve te u kuću pokušavaju ući preko balkona. Na balkonu je 6-7 policajaca, obitelj je zatvorena u kući i ne pušta ih unutra.

09:34
- Od Petra Pavića doznajemo da je njegov sin Ivan pokušao suicid 2014., kada je prvi put policija pokušala deložirati obitelj, te se nalazi se na psihijatriji u stanju teškog šoka.

- Ne znan što će se dogoditi kad izađe, hoće li, ne daj Bože, možda ubiti sebe ili nekog drugog - kaže Pavić.

09:00 - Na splitskom Pazdigradu u Vinogradskoj ulici u tijeku je deložacija obitelji Petra Pavića. Na terenu je više od 80 pripadnika policije, uglavnom interventne, a policija je u potpunosti ogradila pristup kući.

Kako doznajemo, unutar kuće s obitelji Pavić su i pripadnici Živog zida, njih 15-ak, koji će pokušati spriječiti deložaciju.

- Kako vas nije sram. Je li se moj brat za to borio? Idete na obitelj, kako vas nije sram - viče se iz kuće Pavić, pljušte kritike i na rad policije.

Antonela Lolić iz PU Splitsko-dalmatinske potvrdila nam je kako je deložacija zakazana za 9 sati:

- Općinski sud u Splitu zatražio je od policije pomoć pri izvršenju sudskog akta i zbog toga je na terenu ovoliki broj policajaca. Područje smo ogradili iz sigurnosnih razloga, procjena je policije da je to potrebno kako bismo mogli pružiti pomoć pri izvršenju akta deložacije na što sigurniji način za sve sudionike.
 

Naslovnica Split