Dalmacija Split

izvještaj s JIL-a

Nove informacije iz splitske bolnice: ozlijeđeni u eksploziji silosa i dalje životno ugroženi, u jednako teškom stanju i mladić ozlijeđen u Dolcu

izvještaj s JIL-a

Zdravstveno stanje teško ozlijeđenih muškaraca u eksploziji silosa u Vranjicu je nepromijenjeno, s tim da je jedan od pacijenata kojeg je zahvatila infekcija puno bolje nakon primjene antibiotika, doznajemo iz splitske bolnice.

Oni su i dalje životno ugroženi i nalaze se na KBC-ovoj Jedinici intenzivnog liječenja na Križinama.

– Kod ozlijeđenih muškaraca došlo je do određenih pogoršanja stanja u smislu kardiocirkulacijske funkcije i obojici je pojačana potpora organa. Oni su i dalje priključeni na respirator – rekao je u srijedu prof. dr. Nenad Karanović, predstojnik Klinike za anesteziologiju, reanimatologiju i intenzivno liječenje.

I mladić star 16 godina koji je teško u utorak navečer nastradao u eksploziji u obiteljskoj kući u zaseoku Škrapići kraj Primorskog Doca nalazi se u Jedinici intenzivnog liječenja (JIL) KBC-a Split na Križinama te je i njegovo stanje do jutros nepromijenjeno.

- Njegovo zdravstveno stanje je teško, on je životno ugrožen ima teške opekline i ne možemo davati nikakve prognoze vezano uz njegov oporavak. Priključen je na respirator i vršimo potporu njegovih organa. Nažalost postoji i velika mogućnost infekcije, rekao nam je u srijedu prof. dr. Nenad Karanović.

Naslovnica Split