Dalmacija Split

KRŠ I LOM

Svjedok opisao dramu u Sjevernoj luci: Gledao sam kako silos leti u zrak, a unutra su mi bili sestra i zet. On je spaljen, a ona je pobjegla u zadnji čas! U strahu sam...

KRŠ I LOM

Nakon što je eksplodirao jedan od silosa u Sjevernoj luci, prve snimke s mjesta nesreće otkrivaju da je snažna detonacija ostavila iza sebe porušene objekte, popucali su svi prozori na obližnjim objektima, krhotine su letjele i nekoliko stotina uokolo, a na dokovima je ostao doslovce - krš ii lom.

Snažna eksplozija potresla Split! Grunulo je u silosu u Sjevernoj luci

U eksploziji u Sjevernoj luci ozlijeđena četiri radnika: poznat je uzrok, kupola silosa na visini od 30 metara potpuno je raznesena

Pogledajte videa iz Sjeverne luke: ušli smo u područje oko uništenog silosa, eksplozija je uzrokovala ogromnu štetu

Izbjegnuta još veća tragedija: turski brod prekrcan žitom isplovio svega pola sata prije eksplozije!

Neslužbeno doznajemo da je jedan od radnika ispričao policiji kako su ljudi u silosima bili spaljeni, po rukama i nogama. Prije dolaska Hitne pomoći jedan od nastradalih je s opeklinama trčao po pomoć u smjeru "Solin građe".

U ovom trenutku na mjesto nesreće stižu dodatne policijske snage, radnici HEP-a, Higijenskog zavoda... Promet je i dalje blokiran i nitko osim dežurnih službi ne smije ući u krug luke.

Naša novinarka razgovarala je sa susjedom čiji je zet ozlijeđen u nesreći, a igrom slučaja čitavi incident je promatrao s balkona.

- Gledao sam kako mi pred očima silos leti u zrak. Sestra i zet mi rade u firmi koja brien o silosu, pa sam ih odmah pokušao dobiti na mobitel. Sestra mi se javila, ona je zaposlena kao čistačica i u trenutkueksplozije nalazila se ispred silosa. Kzaala mi je da se krov počeo rušiti, ali da je uspjela izbjeći padajuće gromade. Kasnije su mi za zeta rekli da je ozlijeđen, on se nalazio baš u silosu i nastradao je od opeklina. Ne znam što se događa. U strahu sam - kazao je. 

Naslovnica Split