Dalmacija Split

AUTOM U ŠTEKAT

Grad s nizom oaza za nepropisno parkiranje: Zar učenici trebaju stradati da bi pauk ušao u Šoltansku?

AUTOM U ŠTEKAT

Brojne komentare naših sugrađana izazvao je nedavni članak o "sačekuši" pauk službe koja svakodnevno u Stepinčevoj ulici, pokraj konkatedrale Svetog Petra, "diže" automobile parkirane uz raskrižje na kojem nema ni ucrtanog pješačkog prijelaza ni znaka zabrane parkiranja.
Nije stvar u tome da su vozila zaista nepropisno parkirana u slabo prometnoj uličici, već o tome da je ekipa "Split parkinga" otkrila mjesto gdje im je zajamčen posao i prihod. S druge strane, na niz "problematičnih" lokacija pod Marjanom njihovo vozilo i ne zalazi. S takvom pritužbom javio nam se, među ostalima, i čitatelj iz Šoltanske ulice gdje se nalazi Zdravstvena škola.

- Tijekom školske godine tu svakih sat vremena istrči stotinjak učenika koji odlaze po marendu. Vlasnici automobila piju kavu u obližnjim kafićima, a vozila ostave doslovno u voznom traku. Ako se vozite tom stranom ceste, nema baš nikakve šanse da uočite mladu osobu koja istrči iz škole.
Na dijelu koji je označen kao okretište uredno svakog dana, ali baš svakog, parkirani su automobili. Koliko znam, nitko nikad nije dobio kaznu. Parkiralište pod naplatom udaljeno je tri metra i za vlasnika BMW-a, mercedesa i sličnih automobila košta "velikih" pet kuna. Možda trebamo pričekati da netko strada - komentar je čitatelja M.G.

Naš sugrađanin M.M. potužio nam se na nepropisno parkirana vozila uz raskrižje Velebitske ulice i Poljičke ceste, vječnu gužvu na ulazu u KBC, te na nepropisno ostavljene automobile ispred mnoštva ugostiteljskih objekata i kioska smještenih u "prvom redu" do ceste. Da mogu, neki bi vozači i na štekatu parkirali, no njih pauk rijetko dira. Sigurnije je dizati vozila stanarima.

Naslovnica Split