StoryEditorOCM
Dalmacijamalo sutra

Grad godinama obećava da će osigurati opasno križanje, ali dogodine: očajni roditelji prebacuju djecu u druge škole

11. listopada 2016. - 12:53
8108777mm

- Tko zna kada će se riješiti semaforizacija ili rotor na križanju Velebitske i Bračke ulice? Pa mi iz godine u godinu slušamo da će se situacija realizirati, ali - dogodine. I sada, kada sam opet čula da nadležni govore da je rotor planiran iduće godine, nisam mogla vjerovati što čujem. To raskrižje je horor!

Zbog straha hoće li moje dijete uspješno prijeći ulicu, prebacila sam ga iz škole "Trstenik" u školu "Mertojak". Naprosto nisam više mogla živjeti u tom stresu i čekati da se stvari maknu s mrtve točke. A kako stvari stoje, svi oni koji se tome još uvijek nadaju, sigurno će se načekati - kaže nam Danijela Coppola sa splitskog Žnjana.

Ona nam je, nakon što smo nanovo aktualizirali ovaj gorući problem sa Žnjana, koji najviše tišti roditelje školaraca, poslala prepisku, staru tri godine, a od tada do danas nije se mnogo toga promijenilo. Kontaktirala je nadležno Ministarstvo, predstavnike policije, upozoravala, apelirala... no malo toga je postigla.

Sve uzalud

- Krenula sam od nadležnog Ministarstva, vjerujući kako je to bolji put. Međutim, rezime onoga što su mi govorili u 2013. godini jest da Grad planira riješiti to raskrižje 2014.

Meni je i tada bilo jasno da od toga nema ništa, proračunska sredstva za to uopće nisu planirana, a tri godine poslije kada čitam da obećavaju kako će to opet biti - dogodine, pitam se koga oni zafrkavaju i prave budalama - kaže Danijela, napominjući kako su se u posljednje tri godine postavile vibracijske trake uz ograničenje od 40 km/h, međutim to su po njoj light rješenja koja ništa nisu popravila.

Ona ističe kako je najružnije od svega da Grad već godinama obmanjuje svoje sugrađane, igrajući se životima njihove djece.

- Agonija roditelja se nastavlja. Prvotno nisu bili riješeni imovinsko-pravni odnosi u Bračkoj, pa su se pozivali na to, sad je položaj Policijske postao sporan... Oni će uvijek nešto naći... samo da ništa ne naprave.

Na tom groznom raskrižju zabilježena su dva smrtna slučaja djece. Tko će biti odgovoran ako se tragedija ponovi - pita se naša sugovornica, koja smatra kako bi jedino prosvjedi stanara i konstantni apeli na nadležne mogli rezultirati time da se križanje napokon adekvatno prometno regulira.

U suprotnom, to "dogodine" protegnut će se do daljnjega.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
18. travanj 2024 19:39