Dalmacija Split

MELEM ZA PAUK-SLUŽBU

I zdrav se razboli tražeći parking na Firulama

MELEM ZA PAUK-SLUŽBU

Čovjek, da i najzdraviji dođe, razboljet će se dok nađe mjesto za parkirat kod bolnice Firule, a tamo gdje nema mjesta, parkira se gdje se i kako stigne, te eto 'paše' za pauka.

Tamo kod 'Bille', uz drvored, ima na nekoliko mjesta išaranih plavim prugama, to bi kao trebao biti prolaz iako nitko ne prolazi, i nekidan dolazi čovjek sav u panici: 'Tu sam ostavio auto, sad ga nema.... Bi'će pauk'.

Poučen time, koji dan nakon toga, a u neimanju drugog rješenja, stanem na to isto mjesto, te, samo dok Gospođa skokne u dućan, ostanem dežurati uz auto, a nisam ni izašao, kad evo jednoga s druge strane ulice s fotoaparatom u ruci, i dok sam je skontao da on slikaje moga 'saxa' već je dojurio pauk, dolje, s juga, kao da je turirao motor i držao nogu na kumplungu samo čekajući da neko stane na ono išarano mjesto.

- Evo me, evo - skočim, otključavajući svoje vozilo i paleći motor kako bi zbrisao što brže mogu.

- Šta nisi odma reka, - kaže ovaj s fotoaparatom - a ne...

- Šta ne?

- Da te slikam!

- Šta to znači?

- To znači da ću sad morat izbrisat sliku.

Dakle izbrisat će 'corpus delicti', neće to koristiti kao dokaz za naplaćivanje kazne. Odahnuo sam, te vozio u krug oko cijelog kvarta, uzalud se nadajući da će se usput osloboditi neko parkirno mjesto, pa tako nekoliko puta, a samo dok je Gospođa skoknula u dućan...

Naslovnica Split