StoryEditorOCM
Dalmacijamališani jedva čekaju

Na Skalicama niče najveće dječje igralište u Splitu, bit će mjesta i za kućne ljubimce

Piše Nikolina Lulić, Anja Popović
1. kolovoza 2016. - 15:33

Kako nas je izvijestio Anto Krželj, pročelnik Službe za imovinsko-pravne poslove, izgradnju i geodeziju, novo dječje igralište na Skalicama uz Ulicu Hrvatske mornarice prve bi mališane trebalo dočekati 1. rujna, kada radovi budu završeni.

No, zelena površina na kojoj niče igralište godinama je bila rezervirana za istrčavanje pasa, pa su se vlasnici kućnih ljubimaca pobojali da se sa svojim četveronožnim prijateljima neće imati gdje igrati, uz napomenu da ni u kom slučaju ne žele osporiti pravo djece na njihov prostor za igru. Kao jedna od opcija za igranje pasa bila je Turska kula, ali ta lokacija još uvijek nije baš najpoželjnije mjesto u gradu, posebice noću.

No, iz Gradskog kotara Lovret stižu umirujuće poruke, čiji predsjednik Ivo Bego poručuje vlasnicima kućnih ljubimaca kako razloga za brigu nema.

- Osigurali smo prostor za dječju igru, ali i parcelu za pse oko koje ćemo postaviti ogradu. Prostor na Skalicama prvobitno je bio dječje igralište, a tek je poslije postao mjesto na kojem su se okupljali vlasnici sa svojim kućnim ljubimcima. Mi se vraćamo djeci, ali nemamo ništa protiv životinja, baš naprotiv - kazao je Bego te dodao kako je neophodno pružiti djeci ovakav prostor za igru.

- Ovo će biti najveće igralište u našem gradu, a postavit ćemo i rampu za djecu s invaliditetom kao i raznolik sadržaj za djecu s posebnim potrebama. Primamo brojne pohvale od naših sugrađana, ali i Grada Splita koji je ovaj projekt odobrio. Djeca s područja "Lovreta" do sada su se družila na igralištima koja su u vlasništvu dječjih vrtića, ali ubrzo će dobiti i vlastito mjesto za igru.

Inače, kako nam je kazao Krželj, ukupna vrijednost radova je 1,1 milijun kuna s uključenim PDV-om, od čega na građevinske radove otpada 665.342 kune, dok je oprema 440.250 kuna. Upravo se gradi betonski ogradni zid, instalacije za vodonatapni sustav te temellji za rasvjetne stupove.

Želite li dopuniti temu ili prijaviti pogrešku u tekstu?
19. travanj 2024 11:46